Ateliere de lectură şi scriere creativă, prezentări de carte pentru copii, expoziţii şi momente artistice

feb. 13th, 2018 | By | Category: Eveniment

Pe parcursul a două zile, Asociația Universul Prieteniei din Iași va fi prezentă în lumea copilăriei cu  ateliere de lectură şi scriere creativă, prezentări de carte pentru copii, expoziţii  şi momente artistice, la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Iaşi (16 februarie 2018) şi la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iaşi (17 februarie), având ca invitată pe autoarea de literatură pentru copii Vera Crăciun, din Galaţi.

Sâmbătă, 17 februarie  2018, ora 11, la Muzeul  Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iaşi, la evenimentul cultural  „Copiii în lumea artelor”, ediţia a IV-a,  proiect care a debutat în data de 5 august 2015 şi care urmăreşte să promoveze tinere talente din şcolile ieşene.

Din program:

  • „Povestea umbreluţei”, autor Vera Crăciun, în interpretarea copiilor de la Teatrul „LUX ART” Iaşi, coordonator actriţa Ina Paladi;
  • Lectură din creaţiile proprii: Constanţa Maria Todiraş;
  • Recital de pian cu  Ionuț  Knacoschi,  Daria  Arhire, Luca  Udrea de la clasa de pian,  prof. Dana Relea;
  • Expoziţia „Vis de iarnă”- expun copiii de la cursul „Activităţi creative”,  prof. Mihaela Albianu;
  • Intervenţiile invitaţilor: Vera Crăciun, Mihai Batog Bujeniţă şi Emilian Marcu.

Evenimentul va fi moderat de Mihaela Tudose şi Rodica Rodean.

Organizatori: Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi şi Complexul Naţional Muzeal „Moldova” Iaşi – Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”.

Parteneri: Asociaţia Literară   „Păstorel”, Asociaţia „Activităţi Creative” Iaşi şi Teatrul „LUX ART” Iaşi.

Vera Crăciun a publicat până în prezent 11 cărţi pentru copii, este membră a Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi, iar recent, în parteneriat cu Biblioteca „V.A.Urechia” Galaţi şi cu Societatea Culturală „Destine” Bucureşti, a înfiinţat Cenaclul „Destine Junior”, unde copiii gălăţenilor vor beneficia de primul atelier de creaţie poetică. A făcut numeroase prezentări de carte în ţară şi în Republica Moldova, a participat la diverse emisiuni radio şi TV şi a primit mai multe premii şi distincţii la concursuri de literatură şi festivaluri.

Număr de vizualizări :852


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro