”Colocviile de traduceri literare” 35- traducători de vis

feb. 23rd, 2018 | By | Category: Postcard

Miercuri, 28 februarie 2018, ora 18.00, la Biblioteca Metropolitană București  (Str. Tache Ionescu nr. 4), Filiala București – Traduceri Literare (FITRALIT) a ”Uniunii Scriitorilor din România” vă invită la ”Colocviile de traduceri literare” 35. Participă: Luminița Bălan, Ioana Costa, Irina Horea, Horia Florian Popescu și Luana Schidu, traducători care au primit premii pentru traduceri din chineză, latină, engleză și rusă.

Traducători foarte valoroși, care au primit premiile Filialei București – Traduceri Literare a ”Uniunii Scriitorilor din România” la sfârșitul lunii noiembrie 2017 pentru cărțile transpuse în limba română în mod magistral sau oameni care și-au dedicat viața, cu osârdie și o reală chemare, traducerii de literatură.
Traducători vorbind cu drag, cu pasiune despre munca lor laborioasă, despre jungla limbii, despre babelul semnificațiilor, despre civilizații pe care trebuie să le descopere până în cele mai subtile detalii, despre limba română aleasă în care traduc, despre neîmplinirile din lumea traducerii, despre marea bucurie de a tălmăci, despre re-descoperirea limbii române printr-o limbă străină, despre câte și mai câte.

Sunteți așteptați cu un festin de lectură din multe limbi.

Număr de vizualizări :930


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro