Lansarea platformei online CULTURADATA/INTERACTIV

ian. 12th, 2018 | By | Category: Postcard

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie 2018 – Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală – INCFC lansează platformă online CULTURADATA/INTERACTIV. Aceasta reprezintă un instrument digital care oferă o imagine coerentă și explicită asupra infrastructurii publice (rețeaua de instituții publice de cultură din teritoriu). Platforma furnizează grafice, tabele, cifre, hărți, date statistice care reflectă distribuția națională, regională și județeană a acestor instituții, pe baza datelor furnizate de INS, coroborate cu datele INCFC. Platforma mai oferă și date de consum cultural, date preluate din Barometrele de Consum Cultural realizate anual de INCFC.

Mai concret: toți cei interesați sunt invitați să viziteze platforma on-line www.culturadata.ro/interactiv și să “se joace” cu informațiile puse la dispoziție. Cineva poate dori să afle câți vizitatori au trecut pragul muzeelor, în județul Cluj, să zicem, în 2015, comparativ cu județul Constanța. În același mod, altcineva poate fi interesat de numărul de spectacole cinematografice dintr-o anumită regiune a țării, la un moment dat. Altcineva poate compara numărul de cititori activi din biblioteci, din regiunea Nord-Vest, în anul 2013 versus 1998. Operă, teatru, filarmonică, spectacole și concerte, muzee, biblioteci ori cinematografe, toate formele de manifestare culturală se regăsesc în această platformă on-line care cartografiază sectorul cultural la nivel național. Informațiile de pe platformă sunt arhivate pe ani, din 1990 până în 2015 și se pot urmări și în progresie, în grafice relevante. Ex. În județul Timiș, în 2016 au avut loc 981 de reprezentații artistice sau, un alt exemplu, în Suceava, în 2016, 131.903 de cititori activi la bibliotecile din județ.

INCFC este singurul institut național care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum și formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul cultural.

Platforma va fi îmbogățită periodic cu date, hărți, secțiuni cu noi informații, în funcție și de opțiunile utilizatorilor, pe care vă invităm să le exprimați și să ni le trimiteți.

Pentru mai multe informații puteți accesa: www.culturadata.ro/interactiv

Număr de vizualizări :766


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro