Rezultatele Campaniei ”Bucurie în Familie – pizza pentru fapte bune”

dec. 22nd, 2017 | By | Category: Postcard

În perioada 10 – 22 decembrie 2017, Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a desfășurat campania ”Bucurie în Familie – pizza pentru fapte bune” alături de patru instituții de învățământ din Iași, în beneficiul a 147 de familii cu peste 7 copii din județele Iași, Botoșani și Neamț.

În acest proiect au participat peste 1200 de elevi de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” și Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”. Efortul lor s-a concretizat în strângerea, pentru aceste familiile numeroase, a peste 1800 kg de alimente neperisabile și peste 200 litri de ulei.

„Suntem foarte bucuroși pentru că am reusit să implicăm un număr mare de elevi și profesori, cărora doresc să le mulțumesc din suflet pentru implicare și devotament. Ne bucurăm, de asemenea, pentru acest rezultat frumos, la care nu ne așteptam. Previzionam la începutul campaniei că vom strânge câteva sute de kilograme, dar, totuși, nu atât de multe sute de kilograme. La prima campanie, în aprilie 2017 am strâns 300 de kilograme, iar acum peste 1800 de kilograme de alimente neperisabile. Nu în ultimul rând, ne bucurăm pentru că putem ajuta aceste familii cu mulți copii. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate și mulțumim elevilor, profesorilor și voluntarilor nostri care s-au ostenit în sortarea și distribuirea alimentelor către familii”, a declarat Sorina Hîngănescu, referent al Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

După sărbători, în prima săptămână după vacanță vor fi anunțate clasele căștigătoare din fiecare liceu, adică cele care au strâns cele mai multe alimente. Aceste vor primi ca premiu pizza pentru altruismul dovedit.

Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sfântul Stelian este un proiect al Departamentului Pro Vita prin care sunt susținute și promovate 110 familii cu peste 7 copii din Arhiepiscopia Iașilor. Principalele forme de ajutor oferite sunt: burse de studii lunare pentru copiii care au rezultate bune la învățătură și sunt dornici să-și continue parcursul educațional, organizarea Întâlnirilor de Vară, pachete umanitare oferite cu ocazia Nașterii și Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ajutor medical și sprijin în funcție de necesitățile urgente ale fiecărei familii.

Pro Vita Iași este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii. Mai multe detalii puteți găsi pe www.provitaiasi.ro, pe pagina de facebook Pro Vita Iași.

Număr de vizualizări :823


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro