Expoziția ”Covenant of the Parts” a artistei Tal Bear, la Biblioteca Națională a României

dec. 4th, 2017 | By | Category: Postcard

Vineri, 8 decembrie 2017, de la  ora 16.00, la Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22), Forum, etajul I, Institutul Cultural Român în colaborare cu Ambasada Statului Israel în România organizează vernisajul expoziției ”Covenant of the Parts” semnată de artista israelienă Tal Bear. Expoziția va fi curatoriată de criticul de artă Mihaela Varga.

Tal Bear are prima expoziție personală la București. În Legământul Părților, Dumnezeu îi poruncește lui Avraam să-și taie animalele și să aranjeze bucățile față în față, simetric. Imitând această narațiune, lucrările lui Tal exprimă un spațiu în care obiectele se separă și extremitățile se contopesc. Tal Bear revendică o nevoie, o ceremonie, un pact. Nevoia de a diseca pentru a determina o noutate să renască din propriile piese. În creațiile sale, artista ilustrează golul dintre două părți diferite, în același timp având înțelegerea că acestea se pot asocia, vedea una pe cealaltă, confrunta ori chestiona.

Tal Bear locuiește și creează în Ierusalim, Israel. A studiat la Academia de Artă și Design Bezalel, Departamentul de Arte Frumoase. Este absolventa unui masterat în terapie prin artă, a Institutului David Yellin, Israel.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 8-22 decembrie 2017.

Număr de vizualizări :537


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro