Târgul Internațional Gaudeamus- Carte de Învățătură, ediția 24

nov. 16th, 2017 | By | Category: Postcard

Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de Învăţătură, „cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio” de aproape un sfert de veac, va avea loc în perioada 22 – 26 noiembrie 2017, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo. Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul 24, a fost iniţiat şi este organizat anual de Radio România. Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 12.00. Președintele de onoare al ediției va fi binecunoscutul scriitor și jurnalist Matei Vișniec.  La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, invitatul de onoare al Târgului Internațional Gaudeamus este Uniunea Europeană, prin Reprezentanța Comisiei Europene în România.  „Acasă, în Europa”, la standul invitatului de onoare, vizitatorii Târgului Gaudeamus vor avea prilejul să participe zilnic la numeroase evenimente interactive – dezbateri, întâlniri cu scriitori români premiați în Europa, ateliere – adresate atât adulților, cât și celor mai tineri cititori.  AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Târgul Internaţional GAUDEAMUS este principala componentă a Programului LECTURA, proiect de anvergură naţională iniţiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susţinerea culturii româneşti prin evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei.  Palmaresul celor peste două decenii de când GAUDEAMUS este un reper încă neegalat în industria evenimentelor dedicate cărţii, numără  102 târguri organizate în întreaga ţară (inclusiv ediția curentă), peste 2.860.000 de vizitatori, circa 12.500 de manifestări organizate în acest cadru şi aduce Radio România în postura de lider naţional în domeniu.

Ce vă propune GAUDEAMUS 2017: – circa 300 de expozanţi – un nucleu puternic şi bine definit de edituri româneşti cu tradiţie, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie, prezente an de an la Gaudeamus, cărora li se adaugă numeroşi participanţi în premieră;  –  peste 800 de evenimente editoriale şi profesionale, care se vor desfăşura la standurile expozanţilor, al Invitatului de onoare, ale partenerilor şi în spaţiile special amenajate de către organizator în incintă (Sala Cupola – nivel 0.00, Bursa de Contacte, Ceainăria Bernschutz&Co – Gaudeamus şi Salonul de Carte pentru Copii „Ion Creangă” – nivelul 3.20, Sala Mircea Sântimbreanu – nivelul 7.70).

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola GAUDEAMUS. Ca şi la ediţiile precedente însă, numeroase categorii de public, bine reprezentate ca pondere în numărul total de vizitatori, vor beneficia de acces gratuit în incintă: preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, alţi profesionişti din domeniile editorial educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupurile organizate, sunt cei care pot intra în târg fără plata biletului sau a abonamentului, pe baza documentelor specifice fiecărei categorii (dacă este cazul).

Tombola GAUDEAMUS, derulată pe baza biletelor şi a abonamentelor de intrare, va avea și în acest an câteva premii extrem de atractive:

10 eBook reader, oferite de BRD Groupe Société Générale;

9 vouchere în valoare de 300 de lei, oferite de Optiplaza;

pachete de accesorii pentru echipamente multimedia, oferite de InfoTouch Systems;

3 vouchere foto-carte CEWE, în valoare de câte 139 lei.

Ziarul târgului va fi realizat pentru al patrulea an consecutiv de către o echipă redacţională de la publicaţia Caţavencii.

Premiile Târgului Internaţional GAUDEAMUS 2017 vor fi decernate duminică, 26 noiembrie, ora 15.00, astfel: – Trofeele GAUDEAMUS (decernate pentru trei dintre expozanţi) și Cea mai râvnită carte a târgului (premii acordate pe baza Votului Publicului)  – Trofeul Presei „Mircea Sântimbreanu”, pe secţiunile publicaţii, radio, TV, online (premii acordate pe baza Votului Publicului)  și agenţii de presă (pe baza monitorizării efectuate de Agenția de presă RADOR)  – decernat jurnaliştilor acreditaţi care vor reflecta derularea târgului – Premiul de excelenţă, acordat de Radio România uneia din editurile prezente la târg şi destinat finanţării totale sau parţiale a unui proiect editorial de importanţă naţională, cu ecouri internaţionale – Premiile pentru traducere „Antoaneta Ralian”, acordate pentru doi traducători, în şi din limba română – Premiul Educaţia, acordat uneia dintre instituţiile de învăţământ prezente la târg – Premiul Miss Lectura, acordat de organizatori celei mai frumoase vizitatoare iubitoare de carte

Eveniment organizat de Radio România

Parteneri GAUDEAMUS 2017 Partener principal: BRD Groupe Société Générale Sponsor: Dacia   Proiect cultural susţinut de Ministerul Culturii și Identității Naționale

Parteneri: Camerele de Comerț și Industrie din România și Romexpo, CEWE România, Cemrom SA, Treasure&Co, 7Last Muse, InfoTouch Systems, Bernschutz&Co, Asociația Lions Club Millennium, Optiplaza, Borsec, Euroweb.

Parteneri media: TVR, Media Trust, revista Accente, Agenţia de carte, revista Cariere, Caţavencii, ziarul Metropolis, Observator Cultural, revista 22, România TV, Suplimentul de cultură

Număr de vizualizări :873


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro