”Săptămâna filmului românesc la Paris”

nov. 28th, 2017 | By | Category: Eveniment

În perioada 6-12 decembrie 2017, Institutul Cultural Român de la Paris organizează, cu ocazia Zilei Naţionale a României, ”Săptămâna filmului românesc la Paris”, o ediţie care va avea loc, în premieră, la Cinéma Le Lincoln. Cum a mai obişnuit publicul cinefil, ICR Paris propune o selecţie de filme recente şi foarte recente, apreciate de public sau de criticii de film, filme care dovedesc verva creativă de care se bucură în continuare cinematografia românească. Timp de o săptămână vor avea loc proiecţii de filme artistice, între care două filme clasice semnate de Dan Piţa şi Mircea Veroiu, dar şi două documentare recente, dezbateri şi întâlniri cu regizori, actori şi membri ai echipelor de film.

Săptămâna filmului românesc se va deschide miercuri, 6 decembrie, cu filmul Octav de Serge Ioan Celibidachi, după un scenariu scris împreună cu James Olivier, având coloana sonoră compusă de maestrul Vladimir Cosma; şi va lua sfârşit marţi, 12 decembrie, cu Charleston, primul lung-metraj regizat de Andrei Creţulescu, ce are ca subiect un triunghi de dragoste neconvenţional.

Program: icr.ro/pagini/saptamana-filmului-romanesc-la-paris-30937

Număr de vizualizări :890


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro