Prelegerea Ralucăi Voinea la simpozionul ”Gender Woodstock: Feminist Art Practices” din Viena

nov. 15th, 2017 | By | Category: Postcard

Criticul de artă și curatorul Raluca Voinea participă în data de 17 noiembrie, la frei_raum Q21 din MuseumsQuartier, alături de Zbyněk Baladrán (CZE), Adela Jušić (BIH), Tereza Stejskalová (CZE), Johanna Tinzl (AUT) şi Lucia Tkáčová (SVK), la simpozionul Gender Woodstock: Feminist Art Practices ‒ o serie de prezentări şi performance-uri în contextul VIENNA ART WEEK (13-19 noiembrie). În cadrul simpozionului, Raluca Voinea susţine prelegerea cu titlul ”Manifestul pentru ginecen” (co-autori Raluca Voinea şi Alexandra Pirici). Evenimentul face parte din expoziţia Stopover ‒ Ways of Temporary Exchange (curatori: Judit Angel, Michaela Geboltsberger, Dóra Hegyi – tranzit, Christiane Erharter, Heide Wihrheim – Fundaţia ERSTE), organizată de Fundaţia ERSTE şi programul de artă contemporană tranzit, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena, în frei_raum Q21 exhibition space. Expoziţia poate fi vizitată până pe 25 noiembrie, de marţi până duminică, între orele 13.00-20.00.

Începând din 2011, Fundația ERSTE și programul tranzit organizează modulele Artist-in-Residence în Viena. Artiști, curatori și teoreticieni din Cehia, Ungaria, România și Slovacia sunt invitați anual la Viena să trăiască și să lucreze în MuseumsQuartier.

Raluca Voinea este critic de artă și curator, stabilită la București. Din 2012 este co-director al Asociației tranzit.ro și coordonează spațiul tranzit.ro din București. Aici organizează un program de expoziții și evenimente discursive axate pe relațiile dintre arta contemporană și contextele mai largi, sociale și politice, stimulând producția artistică și dezbaterile pluridisciplinare. Din anul 2008 este co-redactor al revistei IDEA artă + societate, precum și, mai recent, redactor al colecției „(Expoziții)“ a Editurii IDEA. În 2013 a fost curatoarea Pavilionului României la cea de-a 55-a ediție a Bienalei de la Veneția, cu proiectul „O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneția“, al artiștilor Alexandra Pirici și Manuel Pelmuș.

Mai multe informaţii despre programul simpozionului Gender Woodstock: Feminist Art Practices sunt disponibile aici: http://www.q21.at/programm//programmdetail/gender-woodstock-feminist-art-practices/

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :600


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro