Florin Estefan, în ”Trubadurul” de Verdi, la Opera din Cairo

nov. 25th, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 23 noiembrie 2017, în Sala Mare a Operei din Cairo, baritonul Florin Estefan a apărut în rolul Contele di Luna din ”Trubadurul” de Verdi, producţie în regia lui Hisham El Tally, dirijată de David Crescenzi, evoluând alături de Iman Moustafa, Dario di Vietri şi Jolie Fairy şi de orchestra, corul şi compania Operei din Cairo.

Înfiinţată oficial în 1964, Opera din Cairo a trecut prin diferite etape de dezvoltare, din 1988 avându-şi sediul în Centrul Cultural Naţional « Cairo Opera House », ale cărui teatre dispun de mijloace artistice şi tehnice considerabile, printre cele mai evoluate din Africa şi Orientul Mijlociu.

În afara prezentării diferitelor tipuri de artă şi cultură ale lumii, Centrul cultural naţional pune în valoare în sălile sale ansamblurile şi trupele proprii : orchestra simfonică din Cairo, compania de balet a Operei din Cairo, trupa de operă, orchestra, corul mixt şi corul de copii al Operei din Cairo, compania de dans teatral modern, ansamblul de muzică religioasă, ansamblul de muzică arabă Adel Halim Noueira, ansamblul naţional arab de muzică, realizând în plus programe speciale şi stagii pentru tineri muzicieni. Activităţile Centrului Naţional al Operei din Cairo se desfăşoară în şapte săli, printre care şi Sala Mare a Operei.

Număr de vizualizări :998


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro