Editura Muzeul Literaturii Române, la Gaudeamus 2017

nov. 23rd, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Ca în fiecare an, Editura Muzeul Literaturii Române propune, mai cu seamă publicului specializat, lucrări filologice de înaltă ținută, aparținând atât scriitorilor, criticilor și teoreticienilor literari consacrați, cât și cercetătorilor tineri. AgențiadeCarte.ro vă prezintă noutățile editurii, la Gaudeamus 2017.

La ediția aceasta a Târgului Internațional de Carte „Gaudeamus”, 22-26 noiembrie 2017, Editura MLR participă cu următoarele noutăți:

  • Publicația Caietele Avangardei revine cu un nou număr (10), coordonat, ca întotdeauna, de profesorul Ion Pop și dedicat suprarealismului românesc (1940-1947) – Gellu Naum, Gherasim Luca și D. Trost. Dintre colaboratorii acestei ediții, îi amintim pe: Simona Popescu, Petre Răileanu, Giovanni Rotiroti, Marieva Ionescu, Monique Yaari, Emanuel Modoc.
  • Revista de tradiție a MNLR,Manuscriptum, a pregătit un număr special, epistolar, ce reunește scrisori inedite ale unor nume precum: Hortensia Papadat-Bengescu, Ion Caraion, Sașa Pană, Perpessicius, Geo Bogza sau Dan Deșliu. Ca întotdeauna, fragmente de corespondență intimă ori profesională dezvăluie elemente mai puțin cunoscute despre viața și opera scriitorilor.
  • Colecția bibliofilă de „Opere fundamentale”, editată sub sigla Academiei Română de către Fundația Națională pentru Știință și Artă în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, continuă, de asemenea, cu o serie de titluri-eveniment: Titu Maiorescu – Opere. Jurnal II (1883-1889) & III (1890-1897),text stabilit, traducere și comentarii de Ana-Maria Dascălu și Bogdan Mihai Dascălu; Mihail Kogălniceanu – Opere. Scrieri literare. Scrieri culturale (2 vol.); Ioan Slavici –Opere XI. Publicistică social-politică; Max Blecher – Opere complete, ediție îngrijită de Doris Mironescu ș.a.
  • Cu prilejul colocviului internațional itinerant Ipostaze ale interculturalității în viața și opera lui Panait Istrati organizat de MNLR în octombrie anul acesta, publicăm și un album Panait Istrati (ediție bilingvă, română-franceză), într-o formulă grafică elegantă.

Ana Selejan, cercetătoare recunoscută mai ales pentru studiile sale asupra perioadei realist-socialiste, își lansează un nou volum, Literatură mare. Literatură mică. Articole și studii literare, care glosează o serie de studii susținute public în diverse conferințe și cărora li se adaugă și câteva texte inedite, ce pun în discuție momente-cheie ale istoriei literaturii române: de la operele și contextul cultural al perioadei pașoptiste și până la analize dedicate lui Emil Cioran, Radu Gyr, Vintilă Horia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi sau Petru Dumitriu.

  • În seria de titluri editate de Muzeul Naţional al Literaturii Române şi dedicate Centenarului Marii Uniri, 2018, se înscrie volumul Politica externă a României (1937) de Nicolae Titulescu, publicat în parteneriat cu Fundația Europeană Titulescu.
  • Colecției de corespondență inedită „Postscriptum” i se adaugă volumulHaimanaua Singurătate. Epistole inedite. 1979-1988 de Aurel Dumitrașcu și Lucian Vasiliu, într-o ediție ilustrată de Ion Truică și conținând câteva fotografii mai puțin cunoscute ale celor doi și nu numai, din perioada amintită.

În seria de autor Virgil Tănase a apărut un nou roman, Moartea care vine, pleacă și iar vine, ce se va lansa la târg în prezența  scriitorului.

Standul Editurii Muzeul Literaturii Române (nivel 3.20, stand 105)


Programul lansărilor poate fi consultat aici.

Ca în fiecare an, Editura Muzeul Literaturii Române propune, mai cu seamă publicului specializat, lucrări filologice de înaltă ținută, aparținând atât scriitorilor, criticilor și teoreticienilor literari consacrați, cât și cercetătorilor tineri. La ediția aceasta a Târgului Internațional de Carte „Gaudeamus”, 22-26 noiembrie 2017, Editura MLR participă cu următoarele noutăți:

· Publicația Caietele Avangardei revine cu un nou număr (10), coordonat, ca întotdeauna, de profesorul Ion Pop și dedicat suprarealismului românesc (1940-1947) – Gellu Naum, Gherasim Luca și D. Trost. Dintre colaboratorii acestei ediții, îi amintim pe: Simona Popescu, Petre Răileanu, Giovanni Rotiroti, Marieva Ionescu, Monique Yaari, Emanuel Modoc.

· Revista de tradiție a MNLR,Manuscriptum, a pregătit un număr special, epistolar, ce reunește scrisori inedite ale unor nume precum: Hortensia Papadat-Bengescu, Ion Caraion, Sașa Pană, Perpessicius, Geo Bogza sau Dan Deșliu. Ca întotdeauna, fragmente de corespondență intimă ori profesională dezvăluie elemente mai puțin cunoscute despre viața și opera scriitorilor.

· Colecția bibliofilă de „Opere fundamentale”, editată sub sigla Academiei Română de către Fundația Națională pentru Știință și Artă în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, continuă, de asemenea, cu o serie de titluri-eveniment: Titu Maiorescu – Opere. Jurnal II (1883-1889) & III (1890-1897),text stabilit, traducere și comentarii de Ana-Maria Dascălu și Bogdan Mihai Dascălu; Mihail Kogălniceanu – Opere. Scrieri literare. Scrieri culturale (2 vol.); Ioan Slavici –Opere XI. Publicistică social-politică; Max Blecher – Opere complete, ediție îngrijită de Doris Mironescu ș.a.

· Cu prilejul colocviului internațional itinerant Ipostaze ale interculturalității în viața și opera lui Panait Istrati organizat de MNLR în octombrie anul acesta, publicăm și un album Panait Istrati (ediție bilingvă, română-franceză), într-o formulă grafică elegantă.

· Ana Selejan, cercetătoare recunoscută mai ales pentru studiile sale asupra perioadei realist-socialiste, își lansează un nou volum, Literatură mare. Literatură mică. Articole și studii literare, care glosează o serie de studii susținute public în diverse conferințe și cărora li se adaugă și câteva texte inedite, ce pun în discuție momente-cheie ale istoriei literaturii române: de la operele și contextul cultural al perioadei pașoptiste și până la analize dedicate lui Emil Cioran, Radu Gyr, Vintilă Horia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi sau Petru Dumitriu.

· În seria de titluri editate de Muzeul Naţional al Literaturii Române şi dedicate Centenarului Marii Uniri, 2018, se înscrie volumul Politica externă a României (1937) de Nicolae Titulescu, publicat în parteneriat cu Fundația Europeană Titulescu.

· Colecției de corespondență inedită „Postscriptum” i se adaugă volumulHaimanaua Singurătate. Epistole inedite. 1979-1988 de Aurel Dumitrașcu și Lucian Vasiliu, într-o ediție ilustrată de Ion Truică și conținând câteva fotografii mai puțin cunoscute ale celor doi și nu numai, din perioada amintită.

· În seria de autor Virgil Tănase a apărut un nou roman, Moartea care vine, pleacă și iar vine, ce se va lansa la târg în prezența scriitorului.

Vă așteptăm așadar la standul Editurii Muzeul Literaturii Române (nivel 3.20, stand 105) pentru mai multe noutăți editoriale, dar și pentru evenimentele de lansare unde cititorii au ocazia de a se întâlni cu profesori, critici literari și scriitori preferați!

Programul lansărilor poate fi consultat aici.

Număr de vizualizări :831


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro