”La Două Bufnițe”, prima librărie din România membru asociat în European and International Bookseller Federation (EIBF)

nov. 28th, 2017 | By | Category: Postcard

Librăria independentă din Timișoara ”La Două Bufnițe este prima librărie din România care face parte din Federația Europeană și Internațională a Librarilor – European and Internațional Bookseller Federation (EIBF), organizația care reprezintă asociațiile de librari din Europa și nu numai, ca membru asociat.  EIBF promovează interesele librăriilor față de instituțiile europene și alte organizații internaționale, oferă factorilor de decizie informații profesionale cu privire la rolul librăriilor ca actori economici și culturali și promovează politici favorabile cărților, în beneficiul tuturor cititorilor. Prin consolidarea legăturii dintre asociațiile de librari din întreaga Europă și în întreaga lume, EIBF promovează și schimbul de bune practici între membrii săi și acționează ca un forum de discuții și cooperare între organismele reprezentative ale comercianților de cărți din întreaga Europă și dincolo de aceasta.

Librăria La Două Bufnițe, reprezentată de Oana Doboși – Potcoavă și Raluca Selejan, a participat în luna octombrie, în cadrul Târgului de carte de la Frankfurt, la conferința EIBF. Aceasta a fost împărțită în două secțiuni: prima parte a avut ca temă ”Cele mai bune lucruri pe care le-am făcut pentru librăria mea” și cea de-a doua a avut ca temă ”Ce a făcut Asociația de librari pentru piața de carte din țară”. După participarea la conferință, librăria și-a depus candidatura pentru a deveni parte din EIBF.

”EIBF dorește să felicite cu căldură La Două Bufnițe! Un an de activitate este un reper pentru activitatea unei librării și vrem să salutăm profesionalismul Oanei și Ralucăi, fiindcă, fără îndoială, acestea sunt cele două ingrediente importante pentru succesul unei librării. EIBF este convinsă că La Două Bufnițe este destinată unui viitor reușit și transmite cele mai bune urări celor două bufnițe!” Fran Dubruille, Director EIBF.
”Suntem bucuroase că la nici un an de la deschiderea librăriei am devenit membru asociat al EIBF. E important pentru noi să fim la curent cu ce fac colegii noștri librari din alte țări și cu inițiativele legislative europene și internaționale care reglementează piața de carte. Ar fi important ca în România să existe o asociație a librarilor care să fie membru întreg al EIBF, așa cum editorii fac parte din FER (Federația Editorilor din România) care face parte din FEP (Federation of European Publishers). Iar până când va apărea această asociație a librăriilor din România, noi am ales ca librăria noastră să fie membru asociat EIBF.”, spun Oana Doboși-Potcoavă și Raluca Selejan.

Număr de vizualizări :806


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro