Vernisajul expoziției „ARME ALBE ŞI DE FOC (SECOLELE XVIII – XX)”

oct. 24th, 2017 | By | Category: Postcard

Miercuri, 25 octombrie 2017, ora 13.00,Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați vă invită la vernisajul expoziției „ARME ALBE ŞI DE FOC (SECOLELE XVIII – XX)”, dedicată Zilei Armatei Române, zi în care a fost eliberat Careiul (25 octombrie 1944), ultimul colţ de pământ românesc aflat sub ocupaţie horthystă.

Armele au avut şi au, cu siguranţă, o importanţă covârşitoare în istoria şi dezvoltarea umanităţii. Vizitatorii vor avea ocazia să admire în cadrul expoziţiei organizată de muzeograf dr. Maria Magdalena Tuluş, evoluția armelor albe și de foc de la sfârșitul secolului al XVIII-lea până la începutul secolului al XX-lea, considerat de altfel și secolul inovațiilor, mai ales în domeniul armelor de foc. Sunt puse în valoare: hangere și pumnale vânătorești, iatagane, cuțite, săbii fabricate în diferite ateliere europene și orientale (Turcia, Rusia, Franța, România), flinte, pistoale cu cremene și capsă, carabină/tromblon cu monogramă, grenade ofensive și defensive.

Evenimentul se va desfășura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80.

Număr de vizualizări :1032


One Comment to “Vernisajul expoziției „ARME ALBE ŞI DE FOC (SECOLELE XVIII – XX)””

  1. Ciprian Radulescu spune:

    http://www.vinatorul.ro/public/ro/articole/detalii/82-Armele_-_o_istorie_fara_sfarsit?luna_sezon=9

    Formidabil ! Doi autori care gandesc si se exprima aproape la fel ! Cred ca macar un afis cadou merita si Cristi Radulescu !

    Ciprian Radulescu ( fratele mai mic si mai vigilent !)

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro