Proiectia filmului „Planeta Petrila” și discuții cu artistul Ion Barbu și regizorul Andrei Dăscălescu, la Universitatea Transilvania din Brașov

oct. 20th, 2017 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, de la ora 19:30, în Aula „N. Titulescu” din corpul T (B-dul Eroilor, nr. 25, Brașov), va avea loc proiecția filmului „Planeta Petrila” urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu Andrei Dăscălescu (regizor) și Ion Barbu (protagonist).

„În 2015 minerii de la Petrila coboară pentru ultima dată în subteran. În urma unor acorduri cu UE privind închiderea minelor, autoritățile vor să demoleze toate clădirile care au aparținut exploatării miniere. Aceasta ar pune punct unei istorii cu care comunitatea din zonă are încă o legătură profundă, dar de care politicienii nu sunt interesați.
Artistul și fostul miner Ion Barbu refuză să accepte situația și își asumă o misiune aparent imposibilă: să convingă autoritățile să păstreze clădirile fostei mine. Pentru asta acoperă clădirile cu picturi murale, organizează spectacole, proteste stradale, un festival de teatru subteran etc. Acțiunile sale se dovedesc a fi mai mult decât un protest frivol și în final reprezintă un bun exemplu despre cum urmele materiale ale trecutului recent pot fi incluse într-un circuit cultural.”

Organizatorii evenimentului: Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Fundația Konrad Adenauer, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Facultatea de Sociologie și Comunicare a Universității Transilvania din Brașov.
Intrarea este liberă.

Număr de vizualizări :1177


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro