Noi intervenții artistice în spațiul industrial ieșean

oct. 20th, 2017 | By | Category: Eveniment

În perioada 20-22 octombrie 2017 Teatru FIX și Hubrica, asociații ce susțin arta independentă contemporană, organizează al treilea episod al evenimentului ”The Gathering”, proiect de regenerare urbană prin artă. Evenimentul se va desfășura în Hala FIX, spațiu ce va găzdui cel mai mare teatru independent din țară . 50 de artiști pasionați de graffiti, street art, arhitectură, grafică, ilustrație, pictură, muzică și proiecție video se vor aduna in incinta Halei FIX și interveni în fostul spațiu industrial de la Moldomobila, Baza 3.

Gathering la Hala FiX vine dintr-o nevoie acută și absolut urgentă de regenerare a spațiului artistic și comunitar local și de a dezvolta o zonă independentă. Astfel, prin dialogul a două forme de artă contemporană, teatrul independent și arta plastică, se dorește o activare a platformei de schimb între comunitate și individ, „un circuit al artei în comunitate”, după cum declară organizatorii.

Organizatorii au mai menționat și faptul că evenimentul este unul non profit, artiștii vor lucra pro bono, dar apelează la sprijinul comunității pentru a acoperi costurile materialelor. Cei care doresc să sprijine inițiativa o pot face prin donații la fața locului, în timpul evenimentului Gathering la Hala FiX, ce începe vineri, 20 octombrie, ora 16:00, și se încheie duminică, 22 octombrie 2017..

Mai multe detalii, precum și relatări live din timpul evenimentului se află pe pagina evenimentului Gathering la Hala FiX:

www.facebook.com/events/156976188235433/permalink/157199491546436/

Număr de vizualizări :1270


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro