Ligia Loretta Cvartet, la festivalul „Jazz auf der Wieden“ din Viena

oct. 18th, 2017 | By | Category: Eveniment

Vineri, 20 octombrie 2017, de la ora 19.00, pe scena ICR Viena, în cadrul festivalului „Jazz auf der Wieden“,vor concerta Ligia Loretta Cvartet şi Elly Wright. Grupul de jazz româno-austriac este compus din Ligia Loretta Cristea (voce, compoziţii, texte), Emmanuel Mazé (acordeon și pian), Thorsten Zimmermann (contrabas și bas electric) şi Alfred Lang (trompetă și corn).

„Vom interpreta piese de pe albumul Learning to Fly, precum şi compoziţii mai recente şi câteva piese vechi româneşti în straie noi: jazz poetic, cu inflexiuni de chanson şi muzica lumii, care evocă în interiorul ascultătorilor noi peisaje sufleteşti.“ (Ligia Loretta Cristea)

În ultimii cinci ani, Ligia Loretta Cristea a evoluat alături de Emmanuel Maze şi Thorsten Zimmermann pe diverse scene din Austria, Germania, România și Slovenia, în formula de duo (cu bas), trio, cvartet sau cvintet. De asemenea, muzicienii au colaborat în cadrul unor proiecte inițiate de Ligia Loretta, printre care unul cu piese vechi românești și altul cu tangouri din diverse țări și epoci. Proiectul dedicat compozițiilor Ligiei Loretta a demarat în toamna lui 2013 și a condus la înregistrarea albumului de debut în toamna lui 2015, crescând în continuare prin noi compoziții și colaborări cu alți muzicieni de marcă. Unul dintre aceștia este Alfred Lang, care s-a alăturat grupului în toamna anului 2016.

„Jazz auf der Wieden“ se desfăşoară în acest an în perioada 16-20 octombrie 2017, sub motto-ul „Soul pentru suflet“. Prima ediţie a festivalului de jazz a avut loc în anul 2002, bucurându-se de un succes deosebit. Devenind o tradiţie în sectorul 4 din Viena, „Jazz auf der Wieden“ este subvenţionat de primărie şi este organizat cu sprijinul artistei Elly Wright, care concertează alături de artiştii invitaţi. În cadrul ediţiilor anterioare, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena, au participat Ramona Horvath Trio, Petra Acker şi Michael Acker.

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :801


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro