Istoric de artă dr. Oana Marinache lansează volumul ”Paul Gottereau, regal în arhitectură”

oct. 1st, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 3 octombrie 2017, începând cu ora 18:30, la Librăria Mihai Eminescu (sala de conferință din subsol- Bd. Regina Elisabeta nr.16, Sector 3) editura Istoria Artei și librăria Mihai Eminescu vă invită la evenimentul de lansare ”Paul Gottereau, regal în arhitectură”, autor: istoric de artă dr. Oana Marinache. Editura Istoria Artei, Colecția Arhitecți de neuitat, 2017.

Paul Gottereau (1843-1924) este cel mai prolific dintre arhitecții străini ai sfârșitului de secol XIX-lea și lui îi datorăm, în bună măsură, atmosfera pariziană pe care o imprimă Bucureștiului prin unele reședințe sau clădiri publice.

Tocmai faima de care s-a bucurat în rândul protipendadei și a familiei regale a condus însă la marginalizarea lui din istoria arhitecturii și la evitarea atribuirii unor lucrări importante, existente și astăzi.

Patru construcții sunt prezentate întotdeauna în albumele bucureștene – cele două palate regale, clădirile C.E.C.-ul și B.C.U.-ul – fiind într-adevăr emblematice pentru capitala noastră, dar ele nu reprezintă decât o foarte mică parte din activitatea sa, după cum vom vedea în cel de-al cincilea album din colecția „Arhitecți de neuitat”.

Parteneri: Arhivele Naționale ale României

Finanțatorii proiectului editorial: Imobiliara Chrissoveloni, TPA Romania, New Europe Capital

***

Librăria Mihai Eminescu

Locuri pe scaun: 55

Locuri în picioare: 10

Pentru mai multe detalii:
http://asociatiaistoriaartei.blogspot.ro/

www.arhivadearhitectura.ro

www.eia.ro

Număr de vizualizări :1204


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro