Întâlnire cu poetul Kees van Meel

oct. 23rd, 2017 | By | Category: Eveniment

Marți, 31 octombrie 2017, de la orele 19.00, la mansarda librăriei Cărturești Verona, va avea loc o întâlnire cu poetul și jurnalistul cultural Kees van Meel, aflat pentru câteva zile în București. Cu această ocazie au loc lansarea volumului ”Theater van het woord / Theater of the word / Teatrul cuvântului” (PIM, Iași, 2017) și o discuție despre ce înseamnă să fii poetul unui oraș din Olanda. La evenimentul la care vor participa Roxana Doncu, traducătoarea cărții în limba română, și Monica Manolachi (Universitatea din București), sunt invitați traducători, profesori, studenți și toți cei ce apreciază cultura și literatura olandeză.

Kees van Meel a publicat mai multe volume de poezie printre care Dichter (2001), Als (2005), De geboorte van de dichter (2007), Niemandslanden (2009), Woordbeelden ontmoeten beeldvormen (2015), Dwalen in woorden / Wandering in Words / Hoinar în cuvinte (2016). A predat limba olandeză în școli și licee timp de 40 de ani. Între 2008 și 2012 a fost poetul oficial al orașului Breda. Realizează programe radio și TV cu artiști, cum ar fi emisiunea „Kijk in Kunst“. Se numără printre cei care consideră călătoriile în străinătate o formă esențială de cunoaștere interculturală.

Număr de vizualizări :1019


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro