INCREAT de Raluca Băjenaru, la ATELIER 030202

oct. 4th, 2017 | By | Category: Proiecte

Vineri, 6 octombrie 2017, între orele 21.00 – 03.00, la ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, București, în cadrul selecției NAG#11 (Noaptea Albă a Galeriilor – București), are loc vernisajul INCREAT, Instalație pentru cuvintele dinainte de cuvinte de Raluca Băjenaru. Expoziția este deschisă până la 4 noiembrie 2017. „INCREAT. Instalație pentru cuvintele dinainte de cuvinte” este o sculptură suspendată formată din aproximativ 60 de kilograme de cuie ruginite, îndoite, recuperate din diverse construcții și obiecte vechi din Franța, Grecia și România. Structura volatilă, imprecisă aduce în discuție limitele limbajului ca instrument pentru crearea intersubiectivității, limitele scrierii ca tehnică folosită împotriva uitării și jocul cu diverse tipuri de timp – anularea metaforică a gravitației surprinde timpul calitativ, nu pe cel cantitativ, transformând micile obiecte în desen al hazardului. Proiectul cuprinde sculptură, fotografie și video.

Raluca Băjenaru este absolventă UNARTE București (licență și master). A participat în ultimii ani la diverse proiecte de rezidență artistică în Franța (Strasbourg – Haute Ecole des Arts du Rhin), Olanda (Amsterdam – Gerrit Ritveld Academie), Macedonia (Brashnar Creative Project), Indonezia (Institut Seni Yogyakarta).

Raluca dezvoltă proiecte din sfera instalației, performance-ului, intervenției în spațiul public, land art.  ”INCREAT” este cea de-a doua expoziție personală a artistei în București, după ”Arheologie senzuală” (Centrul de artă MORA), prezentată ca urmare  a câștigării apelului de proiecte MORA Emerging 2016.

http://ralucabajenaru.blogspot.ro

Coordonator Atelier 030202: Mihai Zgondoiu

Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Asociaţia Euro CulturArt

Sponsor: Farmaceutica Remedia S. A.
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, ArtClue, Revista ARTA, Modernism.ro,

Revista Zeppelin, ArtWall, Feeder.ro, Art7

Număr de vizualizări :1087


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro