spot_img

George Licurici, premiat la Festivalul Internaţional de Caricatură de la Haifa, ediția a XXIII-a

Concursul și Festivalul Internaţional de Caricatură de la Haifa este singurul eveniment internaţional de profil din Israel, cunoscut în mediile de specialitate pe plan internațional. Anual, la expoziția Festivalului sunt selecționate circa 130 de lucrări realizate de graficieni din întreaga lume. În fiecare an, peste 15 caricaturiști din România trimit lucrări spre jurizare. A XXIII-a ediție a Festivalului va avea loc în perioada 4 – 14 octombrie 2017 la Complexul Cinematecii din Haifa. Temele ediției 2017 ale competiției sunt: „Inovație tehnologică” și Categoria liberă – „Petreceri și sărbători”. Anul acesta, Festivalul de caricatură va oferi un premiu special creației caricaturistului român George Licurici. Festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări ale competiției de caricatură va avea loc în data de 10 octombrie, la ora 18:30, la Auditorium din Haifa (Bd. Hanassi nr. 142).

Născut în 1956, la Roman, George Licurici devine pasionat de caricatură după 1985 când debutează la revista Vânătorul şi Pescarul Sportiv, condusă pe atunci de Mircea Sântimbreanu, semnând prima sa apariţie, Un tânăr păşind pe Calea Moşilor. Urmează peste 1 000 de caricaturi în mai toate publicaţiile care acceptau acest gen de umor în paginile lor. Participă la Saloane de umor desenat din întreaga ţară câştigând numeroase premii la Brăila, Costineşti, Galaţi, Bucureşti, Tulcea, Vaslui, Suceava, Gura Humorului, Călăraşi, Focşani, Târgu Mureş, Petroşani, Miercurea Ciuc etc. A deschis expoziţii personale la Costineşti, Suceava, Rădăuţi, Bucureşti (Hotel Marriot, Sala Brâncuşi – Palatul Parlamentului, Centrul de Informare al Delegaţiei Comisiei Europene în România) şi Torino (Centro Incontri Regione Piemonte). În 1994 participă în colectivul pentru admiterea României în FECO (Federaţia Internaţională a Caricaturiştilor) pentru publicaţia căreia, FECONews, devine corespondent de presă în 1995. Participă cu lucrări la majoritatea competiţiilor internaţionale de gen. Unele dintre lucrările sale au primit distincţii: Omiya (Japonia, 1996), Davenport (SUA, 1996), Aksehir (Turcia, 1997), Tolentino (Italia, 2001), Alanya (Turcia, 2005), Porto (Portugalia, 2006), Gallarte (Italia, 2007), Istanbul şi Bursa (Turcia, 2008), Baku (Azerbaidjan, 2009), Barakaldo (Spania, 2009), Berlin (Germania, 2010), Daejeon (Coreea de Sud, 2010, 2014), Yeni Bogazici (Cipru, 2011), Beijing (China, 2011), Kiev (Ucraina, 2012), Trento (Italia, 2012), Haifa (Israel, 2012), Vitoria-Gasteiz (Spania, 2012), Stuttgart (Germania, 2013), Pacific Palms (Australia, 2013), Bergen op Zoom (Olanda, 2013), Vinica (Macedonia, 2015).

Totodată, George Licurici este realizator de emisiuni radio în ciclul Atentat la tristeţe (Radio As), autor de articole de presă despre starea umorului, colaborator pentru numeroase publicaţii naţionale şi străine şi, de asemenea, colaborator al ziarului Satul românesc, satul european, editat de Comisia Europeană în România.

În acelaşi timp cu Festivalul de caricatură, se derulează Festivalul Internaţional de Film de la Haifa, ceea ce asigură celor două evenimente un plus de vizibilitate în Israel, dar şi pe plan internaţional.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508