FNT 2017: Licitaţia caritabilă „Dăruind vei dobândi” de la Artmark

oct. 27th, 2017 | By | Category: Postcard

Festivalul Naţional de Teatru continuă şi în această a 27-a ediţie acţiunea caritabilă de succes iniţiată în anul 2014: licitaţia „Dăruind vei dobândi” de la Artmark. Aşa cum FNT îşi propune să promoveze şi să ocrotească valorile teatrului românesc de azi şi de mâine, nu poate să nu se preocupe totodată de destinul artiştilor care astăzi reprezintă parte a istoriei autohtone a acestei arte. Astfel, Festivalul Naţional de Teatru organizează sâmbătă, 28 octombrie 2017, începând cu orele 12.00, la sediul Galeriilor Artmark (Strada C.A. Rosetti, nr.5), o licitaţie cu diferite obiecte de artă, obiecte personale sau artefacte-mărturii ale activităţii teatrale, oferite de către artişti de seamă ai momentului, ori de familiile sau prietenii acestora. Sumele strânse din vânzarea acestor obiecte vor fi donate programului caritabil iniţiat de UNITER – Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”.

În acest scop, FNT apelează la profesionişti remarcabili, care nu doar apreciază calitatea obiectelor, a demersului sau importanţa faptului de a fi împreună, ci şi demonstrează, printr-o organizare dovedit-impecabilă, eficienţa unei astfel de acţiuni: Lider al pieţei de artă din România, Casa de Licitaţii Artmark este primul organism de acest gen din ţară ce funcţionează la standarde internaţionale, cu o activitate susţinută de peste 260 de licitaţii, scoţând la vânzare în cei nouă ani de activitate aproximativ 30.000 de obiecte de artă şi de colecţie.

Licitaţia caritabilă desfăşurată sub genericul „Dăruind vei dobândi / Artiştii pentru artişti” va scoate şi anul acesta la lumină o adevarată colectie de lucruri personale donate de actori sau de familiile şi prietenii acestora – obiecte-martor încărcate de emoţie umană şi artistică: schiţe celebre de decor şi costume din spectacole memorabile, lucrări de grafică, pictură, fotografii rare, accesorii si elemente de mobilier, precum şi alte artefacte aparţinând unor momente de graţie petrecute pe scena românească de-a lungul timpului. Amatorii de artă care se vor afla la sediul Artmark din Palatul Cesianu-Racoviţă în cea de-a noua zi de Festival se vor pune prin achiziţiile lor în slujba celor ce-au oferit, în viaţa petrecută pe scenă sau din culise, emoţia.

Între donatori îi veţi regăsi (conform ordinii de loturi a licitaţiei) pe: Anca Pâslaru, Ioana Pavelescu, Dorina Lazăr, Silvia Popovici/Ruxandra Onofrei, Coca Bloos, Daniel Răduță, Lia Manţoc, Valeriu Moisescu, Viorica Petrovici, Giulia Marin, Dragoş Buhagiar, Mihai Bandac, Helmut Stürmer, Clara Labancz, Puiu Antemir, Horaţiu Mălăele, Liliana Cenean, Eugenia Vodă şi nu în ultimul rând – Victor Rebengiuc, artistul căruia îi este dedicată a 27-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru.

Detalii despre acest eveniment din cadrul FNT sunt disponibile pe www.fnt.rohttps://www.artmark.ro/licitatii-curente/licita-ia-caritabila-daruind-vei-dobandi-263-2016.html?dir=asc&order=lot_nr precum şi pe pagina de Facebook a Festivalului Naţional de Teatru.

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU, ediţia a 27-a

EDIŢIE DESFĂŞURATĂ SUB ÎNALTUL PATRONAJ AL PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI

20 – 30 octombrie 2017

Organizatori, parteneri

PRODUCĂTORI:

UNITER – Uniunea Teatrală din România

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

PROIECT CULTURAL FINANŢAT DE:

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

CO-PRODUCĂTORI:

Primăria Municipiului Bucureşti PRIN ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti

SPONSOR PRINCIPAL:

BRD – GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE

CU SPRIJINUL:

ICR- Institutul Cultural Român

ITI / Institutul Internaţional de Teatru

EVENIMENT REFLECTAT DE:

Televiziunea Română

PARTENERI DE TRADIŢIE:

Societatea Română de Radiodifuziune

RFI România

PARTENER MEDIA PRINCIPAL

ADEVĂRUL

SPONSORI:

Farmexim

Domeniile Blaga

MAŞINA FNT

Mercedes Benz

PARTENER PRINCIPAL:

MOL România

EVENIMENT VĂZUT DE:

Radio Guerrilla

PARTENERI INSTITUŢIONALI

Teatrul Odeon

Teatrul „L.S. Bulandra”

Teatrul „C.I. Nottara”

Teatrul ACT

Teatrul Metropolis

Teatrul Mic

Teatrul de Comedie

Teatrul Excelsior

Teatrul „Ion Creangă”

Centrul de Teatru Educaţional Replika

Linotip – Centru Independent Coregrafic

Teatrul de Artă

Teatrul LUNI de la Green Hours

Teatrelli – Creart

Spice Pub & Club

Muzeul Naţional al Literaturii Române

Librăria Humanitas Cişmigiu

Ateneul Român

Fundaţia Lowendal

Muzeul Colecţiilor de Artă

Kube Mussette

Artmark

PARTENERI CULTURALI:

SMART FM

Radio Clasic

PARTENERI MEDIA INTERNAŢIONALI:

Radio Europa Liberă

Deutsche Welle

PARTENERI MEDIA:

Marie Claire

Harper’s Bazaar

Femeia

Cosmopolitan

Beau Monde Style

Ziarul Metropolis

Phoenix Media

MediaTrust

Alist Magazin

Unica

Avantaje

Psychologies

Număr de vizualizări :1133


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro