Festival de Jazz Românesc, la Budapesta

oct. 18th, 2017 | By | Category: Eveniment

În perioada 24-26 octombrie 2017, la Opus Jazz Club (Str. Mátyás nr. 8, Budapest, 1093), Institutul Cultural Român Budapesta organizează Festivalul de Jazz Românesc. Partenerul evenimentului este Budapest Music Center. Continuând tradiția concertelor de succes organizate în ultimul deceniu în Budapesta, dar și în alte orașe din Ungaria, anul acesta ICR Budapesta începe un nou proiect prin organizarea ”Festivalului de Jazz Românesc”, care va oferi publicului iubitor de jazz ocazia să se întâlnească cu valorile jazzului românesc.

În prima seară vor urca pe scenă muzicieni de jazz recunoscuți atât în România cât și pe plan internațional, cu o demonstrație de forțe și de abilitate muzicală extraordinară. A doua seară publicul va putea descoperi inventivitatea și spiritul de a experimenta a muzicienilor români iar ultima seară vor fi prezente tinerele talente în ascensiune, care se alătură cu bucurie muzicienilor consacrați din România și din Ungaria, pentru a da un concert incendiar.

Programul Festivalului de Jazz Românesc:

24 octombrie, ora 21:00

Nicolas Simion Group: Romanian Impressions

Nadia Trohin – voce

Nicolas Simion – saxes

Sorin Romanescu – chitară

Martin Gjakonovski – contrabas

Silvio Morger – tobe

Mike Roelofs – pian

Proiectul „Romanian Impressions” este un omagiu adus locurilor natale, oamenilor, folclorului atât de variat și autentic din România. Prin compozițiile inspirate din folclor și prin piesele unor clasici ai jazzului românesc precum Johnny Răducanu, Jancy Körössy sau Richard Oschanitzky, Nicolas Simion, împreună cu invitații săi reușește să îmbine remarcabil sugestii folclorice cu elemente tradiționale ale jazz-ului românesc si ale muzicii contemporane, creând o punte de legătură între vechea tradiție a jazzului românesc și jazzul modern al secolului XXI.

25 octombrie, ora 21:00

Raul Kusak: Scenes from Memory

Raul Kusak – pian, efecte electronice

Compozițiile proiectului Scenes from Memory sunt puternice, de însemnătate simbolică pentru istoria personală și profesională a artistului. Suportul instrumental nu se rezumă la pian ci include o varietate de exerciții de sunete construite și redate în timp real. „Pian preparat” – este referința nouă acordată ansamblului de accesorii tehnice (aparate de procesare a sunetului) sau umane (percuții cu palmele, pocnete din degete, bătăi ritmice cu periuțe sau cu mâinile pe corzi sau placa de rezonanță) utilizate pe și în jurul instrumentului de bază. Orice artificiu, orice accesoriu, orice element de arhitectură a sunetului nu vin decât să completeze muzica amintirilor sale, zburătoare sau tensionate, pasionale sau sedimentate, cu eleganța si cursivitatea definitorie acestui artist.

26 octombrie, ora 21:00

One More Minute featuring Petra Acker & Tóth Viktor

Petra Acker – voce

Tóth Viktor – saxofon

Cserkész Norbert – clape

Szerecean Osszián – cajon, percuţie

Szerecean Tihamér – chitară bass

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Locurile se pot rezerva la Opus Jazz Club la numărul de telefon (+36 1) 216 7894.

www.opusjazzclub.hu

icr.ro/budapesta/festival-de-jazz-romanesc-la-budapesta-24-26-octombrie

Număr de vizualizări :951


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro