Despre volumul ”Mandarina” de Răzvan Petrescu, la Clubul de lectură Institutul Blecher

oct. 26th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 29 octombrie 2017, de la ora 19.00, în Tramvaiul 26 (strada Cercului nr. 6, sect. 2, București), Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită la întâlnirea cu scriitorul Răzvan Petrescu. În cadrul întâlnirii se va citi din și se va discuta despre volumul de proză „Mandarina” (Curtea Veche Publishing, 2017). Moderator: Claudiu Komartin.

Răzvan Petrescu (n. 1956) a absolvit Medicina la București. Membru al cenaclului „Universitas”, condus de Mircea Martin. Renunță în 1990 la cariera de doctor și lucrează, de atunci, la mai multe publicații și edituri. A publicat volumele de proză scurtă „Grădina de vară” (1989), „Eclipsa” (1993), „Într-o după-amiază de vineri” (1997), antologia „Rubato” (2011) și recenta „Mandarina” (2017), metajurnalul „Foxtrot” (2008), volumul de interviuri „Variațiuni pe o temă de Vater-Pucini” (2013), volumul epistolar „Scrisori către Mihai” (2014) și cartea de cronică ficțional-literară „Ursulețul lui Freud” (2015). De asemenea, autor a două piese de teatru (1994, 1995).

„Omul acesta are atâta sânge rodnic în vene, încât, dacă eu aveam energiile lui latente, eram cineva.” (Mircea Horia Simionescu)

„Devorat de vremi, masivul prozei scurte românești din ultimele decenii se va subția în câteva statui extatice, cea a lui Răzvan Petrescu dându-le celorlalte fragile umbra generoasă, adâncă, ironică, subtilă.” (Călin-Andrei Mihăilescu)

Număr de vizualizări :860


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro