Conferința Națională a Managerilor Culturali pe harta europeană, sub egida ENCATC

oct. 25th, 2017 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 28 octombrie și duminică, 29 octombrie 2017 are loc Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali, organizată de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti, în parteneriat cu UNITER/Festivalul Național de Teatru. Peste 100 de manageri și antreprenori culturali aflați la conducerea principalelor organizații culturale din România vor fi prezenți la eveniment. Conferinţa se desfăşoară sub egida ENCATC, cea mai importantă rețea de management și politici culturale din Europa. INCFC s-a alăturat celor peste 100 de organizații membre ENCATC în anul 2016, fiind singurul membru din România.

Anul acesta, trei dintre invitații evenimentului sunt personalități marcante ale managementului cultural internațional care vor contribui activ la dezbaterile conferinței: Manuèle Debrinay-Rizos (Vicepreşedinte, ENCATC), Lluís Bonet i Agustí (Director al Programului academic de Management Cultural al Universității din Barcelona), Camille Jutant (Director al Masterului „Dezvoltarea proiectelor internaționale artistice și culturale” de la Universitatea Lyon II, Franța).

În cea de-a doua zi a conferinței va avea loc lansarea cărții „Managementul Teatrelor. Modele și strategii pentru organizații și instituții de spectacol”, în prezența autorului Lluís Bonet i Agustí, volum tradus, editat și tipărit de INCFC pentru a veni în sprijinul managerilor instituțiilor de spectacole sau concerte și nu numai.

Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali a devenit, în ultimii patru ani, cea mai importantă reuniune a managerilor din instituțiile publice de cultură, a experților în domeniul managementului cultural, a organizațiilor culturale independente, precum şi a reprezentanţilor autorităţilor. Scopul întâlnirii îl constituie consolidarea unor obiective comune şi a unor direcţii de acţiune pentru dezvoltarea sectorului cultural din România, precum și prezentarea unor modele de bune practici din mediul internațional.

Coorganizator: Biblioteca Națională a României

Parteneri: UNITER, Festivalul Național de Teatru

Partener media: Observator Cultural
Pentru mai multe informații puteți accesa: http://www.culturadata.ro/cnmciv/

Număr de vizualizări :689


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro