Bucuria inițierii în formă și culoare, în comuna suceveană Burla

oct. 4th, 2017 | By | Category: Postcard

Proiectul ,,Forma și culoarea-elemente ale educației estetice”, finanțat de AFCN București, și-a  continuat derularea, de astă dată în comuna Burla, județul Suceava, în ziua de 30 septembrie 2017, în spațiile frumoase ale grădiniței și-n Biblioteca comunei. Tinerii de la Așezământul de copii ”Sfântul Leontie” din Rădăuți au amenajat o expoziție cuprinzând 35 de lucrări de acuarelă, prezentate pe holurile grădiniței pe scaune, astfel încât să fie în câmpul vizual de impact al copiilor .Au participat copii de la grupa mijlocie și grupa mare a grădiniței, în jur de 35 de copii, precum și copii de la școala generală din localitate, aproape 20 de copii din clase diferite. Cu toții s-au organizat în trei grupe, fiecare grupă fiind coordonată de tinerii de la Așezământ, membri ai Atelierului de pictură ”Vasile Popescu”, sub îndrumarea coordonatorului Atelierului. După vizionarea expoziției, care s-a bucurat de aprecierile și uimirile vizitatorilor, copiii dar și cadrele didactice și părinții copiilor din comună au urmat inițierile celor mici în tainele jocului formelor, elemente de bază ale desenului clasic.

Sub influența celor văzute în expoziție, copii au reacționat deosebit de intens în aplicarea pe hârtie a celor învățate, și mai ales cu mare bucurie în aplicarea, combinarea culorilor. Cu mulțumire și concentrare în ochi, au văzut cum formele se joacă și formează ba căsuțe, ba sori, arbori, stele și, nu în ultimul rând, chiar fețe de copii! Apoi au cunoscut cele trei culori primare, aflate și pe steagul țării: albastru, galben și roșu; cu deosebită ușurință le-au combinat între ele obținând alte trei frumoase culori:verde, din înfrățirea albastrului și galbenului, portocaliul din roșu și același galben, violetul din combinarea celei mai reci culori, albastru și a celei mai reci, roșu. Au învățat cum să pună în evidență subiectele lor folosind culorile complementare și câte și mai câte taine ale culorilor…

La finalul ,,ședinței” de desen și pictură, fiecare grupă și-a etalat, în mici expoziții, rodul muncii lor, chiar la locul în care le-au realizat! Mult li s-au bucurat ochii tuturor!

Felicitări tuturor copiilor participanți din comuna Burla! Felicitări conducerii Așezământului Sfântul Leontie Rădăuți, părintele protosinger Iustin și maicii Ecaterina, pentru modul în care educă copii așezământului! Felicitări tinerilor din Atelierul de pictură, Bianca Răileanu,Vasilica Ureche, Paraschiva Juganariu, Cătălina Cioltan și Andrei Baciu, ultimul, câștigător al marelui premiu, în două ediții consecutive, la Concursul Internațional ,,Arte e Lettere” Michelangelo Angossini, din Italia  pentru modul exemplar în care au dăruit din cunoștințele lor artistice, copiilor din Burla!

Număr de vizualizări :939


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro