Mike Nelson expune la sandwich gallery

sept. 29th, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 5 octombrie 2017, ora 19.00, sandwich gallery vă invită la vernisajul expoziției artistului Mike Nelson. Expoziția poate fi vizitată în perioada 5 octombrie-10 noiembrie 2017.

Practica lui Mike Nelson este centrată pe transformarea structurilor narative în structuri spațiale, de multe ori integrând complet privitorul și modificând percepția sa asupra acestor ambienturi bogate în obiecte și detalii diverse. Narațiunile folosite de artist nu sunt teleologice, ci multi-stratificate, și de multe ori fracturate până în punctul în care ar putea fi descrise drept un simulacru de “atmosfere”, unite pentru a oferi senzația unui înțeles. De multe ori, lucrările sale se bazează pe propria ambiguitate, nu doar în felul în care sunt înțelese, ci și ca percepție fizică, ceea ce face ca privitorul să se vadă constrâns într-o stare în care înțelegerea diverselor structuri, fie conștiente sau subconștiente, să devină tangibile.

Pentru spațiul sandwich, Mike Nelson continuă parcursul său de multe ori itinerant cu o intervenție care urmărește să mimeze și, în același timp, să se integreze perfect în formatul construcțiilor și al contextului în care se află. Lucrarea folosește elemente din jur și le articulează în cadrul unei structuri special create, a cărei asemănare cu o capcană adâncește ambiguitatea obiectelor găsite.

Expoziția marchează întoarcerea artistului la București după o perioadă de 20 de ani, cele trei luni petrecute aici în anii ’90 reprezentând o experiență atât formativă cât și productivă ce a pus bazele pentru multe din lucrările sale ulterioare. Artistul, care a reprezentat Marea Britanie la Bienala de Artă de la Veneția din 2011 (cu proiectul I, IMPOSTOR), fusese, în 1996, artist în rezidență la Academia de Arte din București prin programul European Pepinières. Cu această ocazie a luat contact cu scena de artă din România de atunci, iar la final a prezentat expoziția solo No can Teach A Dog Old Tricks New la Galeria Universității de Arte.

MIKE NELSON (n. 1967, trăiește și lucrează în Londra) este unul din cei mai apreciați artiști britanici contemporani, fiind nominalizat de două ori la Premiul Turner (2001 și 2007). În 2011 a reprezentat Marea Britanie la Bienala de Artă de la Veneția, cu proiectul I, IMPOSTOR. Alte expoziții și proiecte solo recente includ: A52, CAPRI, Düsseldorf (2017); Cloak of rags (Tale of a dismembered bank, rendered in blue), Galleria Franco Noero, Torino (2017); Cloak, Nouveau Musee National de Monaco, Monaco (2016); Imperfect geometry for a concrete quarry, Kalkbrottet, Limhamn, Malmö, Suedia (2016); Gang of Seven, 303 Gallery, New York (2015); M6, Eastside Projects, Birmingham, UK (2013); space that saw (platform for a performance in two parts), neugerriemschneider, Berlin (2012) și altele. Printre expozițiile sale recente de grup se numără: Wanderlust, The Highline, New York (2016); La Vie Moderne, 13th Biennale de Lyon (2015); Singapore Biennale (2011); Altermodern, Tate Britain (2009); Psycho Buildings, Hayward Gallery, London (2008) și altele.
>> http://mikenelson.org.uk/

sandwich valorifică potențialul ascuns al unui spațiu rezidual dintre două construcții utilitare și folosește limitele constructive ale acestuia pentru provocarea unor noi soluții. sandwich​ funcționează ca spațiu independent de artă, din aprilie 2016​.

​FB event
​​Str. Băiculești 29 – Combinatul Fondului Plastic, București
http://sandwichgallery.ro/
www.facebook.com/sandwich.bucharest
hello@sandwichgallery.ro
https://www.instagram.com/sandwich.gallery

Număr de vizualizări :965


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro