Întâlnire cu regizorul Marian Crișan, la MNLR

sept. 3rd, 2017 | By | Category: Eveniment

Marţi, 5 septembrie 2017, de la ora 19.00, la Muzeul Național al Literaturii Române, publicul este așteptat la o întâlnire cu regizorul Marian Crișan, care va vorbi despre realizările sale și despre relația dintre film și literatură. În cadrul întâlnirii moderate de Ileana Bârsan, vor fi proiectate o serie de fragmente extrase din filmele sale, iar ulterior acestea vor fi analizate și discutate împreună cu participanții la eveniment.

MARIAN CRIȘAN s-a născut la data de 8 septembrie 1979, la Salonta, județul Bihor. Este regizor și scenarist român. În anul 1999, a absolvit UNATC, secția Regie. A devenit cunoscut publicului prin scurtmetrajul Megatron, cu care a obținut Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes din 2008. Debutul în lungmetraj a avut loc odată cu filmul Morgen (2010), peliculă pentru care a câștigat Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de la Locarno, precum și Premiul Juriului Ecumenic și Premiul Federației Internaționale a Societăților de Film. În 2015, a ecranizat nuvela Moara cu noroc de Ioan Slavici ca Orizont (adaptare liberă).

Evenimentul propus de MNLR se înscrie în proiectul Filmul și Literatura, inițiat de Asociația pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale (ADOC). La următoarele ediții, vor participa Cristi Puiu, Tudor Giurgiu șiAndrei Cohn.

ADOC este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2014, axată pe creșterea vizibilității asupra obiectivelor culturale și turistice din România, crearea de proiecte software (portaluri, aplicații) în vederea eficientizării metodelor de localizare a punctelor de interes turistic și cultural din diferite regiuni ale țării.

Număr de vizualizări :1072


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro