Docuart Fest invită oamenii documentarului la deschiderea festivalului

sept. 22nd, 2017 | By | Category: Eveniment

Marți, 26 septembrie 2017, de la ora 19:00, la Cinema Muzeul Țăranului, sala Horia Bernea, ediția a 6-a de Docuart Fest își invită publicul să participe la gala de deschidere a evenimentului. Festivalul documentarului românesc dă startul proiecțiilor cu unul dintre filmele aflate în competiția principală, Secondo Me, în regia lui Vlad Cuzuioc. Producția tratează ineditul care stă în spatele ocupației de garderobier, concentrându-se pe povestea a 3 angajați ai operelor din Veneția, Odesa și Operei Scala din Milano. Mai mult decât o documentare a acestei ocupații, filmul care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Locarno aduce în prim plan trei vieți încărcate de esență.

Finalul proiecției îl aduce în fața spectatorilor pe Vlad Cuzuioc în cadrul unei sesiuni de întebări și răspunsuri. O incursiune în culisele Secondo Me în care regizorul alături de un moderator vor vorbi despre ce a însemnat realizarea acestui documentar, deplasările și efortul de a pătrunde într-o lume nouă și a o documenta-o.

Evenimentul de deschidere reprezintă o primă întâlnire între oamenii documentarului în această ediție. Docuart Fest și-a propus în acest an să reunească cinefilii sub conceptul de #oameniidocumentarului: oameni reali care caută să cunoască ce forme prinde realitatea și, totodată, oameni care poartă cu ei o parte de documentar în propria viață. Aceștia sunt oamenii care se regăsesc în Docuart Fest și pe care graficianul Maria Bălan i-a reprezentat vizual pentru această ediție.

Festivalul cuprinde 3 secțiuni competiționale ale căror filme vor fi jurizate de o comisie formată din filmologul Cristian Tudor Popescu, profesorul Vlad Druck și regizorul Thomas Ciulei, și un segment OFF ce cuprinde secțiunile necompetiționale. Acestea aduc pe ecrane o serie de filme care vorbesc despre istorie, dar și despre realitatea socială, despre fotografie, studenția regizorilor reper de astăzi și multe altele pe care le puteți afla consultând programul oficial.

Accesul la gala de deschidere se realizează prin înregistrare online, accesând http://bit.ly/2xl96zn .

Evenimentul este organizat de Asociația Docuart și are ca scop susținerea și revigorarea producției de documentar românesc, odată cu familiarizarea publicului cu aceste producții. București Docuart Fest este finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB – în cadrul Programului cultural „București Oraș participativ” și Centrul Național al Cinematografiei.

Docuart Fest lasă intrare liberă în cadrul tuturor proiecțiilor și evenimentelor.

Detalii și program complet: festival.docuart.ro

Număr de vizualizări :538


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro