Caravana EUB, la Casa Universitarilor

sept. 13th, 2017 | By | Category: Postcard

În zilele de 15 şi 16 septembrie 2017, începând cu orele 09.00, Caravana EUB va fi prezentă la Casa Universitarilor (Str. Dionsie Lupu, nr. 46), cu ocazia evenimentului ”Geographies of Arab and Muslim Identity Through the Eyes of Travelers”, conferinţă internaţională ce sărbătoreşte împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea secţiei de limba arabă la Universitatea din Bucureşti.

Volumele propuse de Caravana EUB (în română şi în limbi de circulaţie internaţională) se încadrează atât în sfera arabisticii (limbă, literatură, cultură) şi a identităţii musulmane, cât şi, dată fiind diversitatea participării interne şi internaţionale la această conferinţă aniversară, în studii culturale/socio-umane cu spectru mai larg.

În cadrul conferinţei va fi lansat volumul autoarei Alina-Georgiana Focşineanu, Mărturii din arabistica românească, recent apărut la Editura Universităţii din Bucureşti în colecţia „Personalităţi ale Universităţii din Bucureşti”.

Număr de vizualizări :599


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro