Roberto Kuzmanovic lansează ”Cu tine capăt glas”

aug. 3rd, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 5 august 2017, între orele 18:00 – 21:00, la cafeneaua La Papion (P-ța 1 Decembrie 1918 no. 1, 401094, Turda), va avea loc lansarea cărțiiCu tine capăt glas”, de Roberto Kuzmanovic. Va participa co-editorul revistei Vox Authors și criticul literar Mara Caloian care va vorbi despre poemele autorului în prima parte a evenimentului, după care ne vom delecta pe acorduri muzicale în compania Ioanei Racolța, iar apoi, împreună cu autorul, se va discuta detaliat despre revista cultural-artistică Vox Authors. În încheiere autorul va acorda autografe.

„Grăiți cam multe despre moarte, sfinția voastră!

Pesemne ați murit să o vedeți și pe aceasta,

fiindu-mi cu iertare de v-am osândit,

deși primăverile dumitale s-au înmulțit

sub cearcănele mele, sunteți cam cocon, nu-i normal”.

La început a fost cuvântul, strașnică ființă,

şi toţi avem dreptul la el, inclusiv ea,

cea de care vă e teamă de prisos

e doar un ultim pas spre văzduhul visurilor voastre,

neîmplinite aici;

mai cu seamă mi-ar fi teamă de viața

pe-a cărei potecă pășiți în grabă, neatenți ca niciodată,

uitându-vă zorit la ceas îmbrăcați în negru, ca un cioclu,

e ca şi cum încerci să ţii apa în pumni,

însă se scurge oricât ai strânge degetele

unii artiști au înțeles și și-au scurtat drumul cu lama,

cu licori, cu funii cu nod stângaci ori sărind de pe cetăți,

dar voi…

În loc să-i puneți în capsule organice

să se transforme în copaci, i-ați făcut celebri mai apoi.

Prin cap, în minte încap o mulţime de cuvinte

despre tihnă şi nu toate foarte frumoase.

Sunt cuvinte aparte, dintr-un rol nejucat,

dar dorit de mai toți.

Spune-le tuturor, amăgindu-i, ca un fotograf:

Zâmbiţi, vă rog, ca să pot muri şi eu!

Din poemul Zâmbiţi, vă rog!

Horia Muntenus spune în postfața volumului că responsabilitatea autorului nu se rezumă doar la „… marile lui frenezii intelectuale, căutări de certitudini în creuzetul unor visuri cărora mereu le ține bine frânghiile în mâini, nu cumva să nu se înalțe, deodată cu zmeul de hârtie pe care își așază, în cerneală, întrebările sau meditațiile”, ci trece mult peste toate aceste lucruri.

Roberto Kuzmanovic este scriitor și publicist, prezent în diverse reviste, antologii și publicații on-line și/sau tipărite, unde a semnat nenumărate texte de opinii, recenzii literare, comunicate de presă, știri, interviuri, schițe umoristice, poezie și proză. Autor al volumului de poeme Cu tine capă glas. Este fondatorul Bibliocarti.com și al revistei cultural-artistice Vox Authors.

Să i se fi lipit de suflet acel vis hardian de a fi „departe de lumea dezlănţuită”, sau să fi fost o stofă care nu s-a lăsat croită pe tiparul zilei de azi? Sunt întrebări care pot la fel de bine rămâne fără răspuns pentru noi ceilalţi, atâta timp cât debutantul în ale poeziei se va strădui să le afle în interiorul său. Pentru că, mai devreme sau mai târziu, aflându-le, cu siguranţă ni le va aduce la cunoştinţă şi nouă, aşa cum a oferit deja câteva indicii prin primul său volum de versuri, „Cu tine capăt glas”. – Răzvan Nicula.

Sunteți așteptați la o cafea unde veți fi încântați cu poezie și minirecital.

Evenimentul pe Facebook se găsește aici.

Număr de vizualizări :1195


One Comment to “Roberto Kuzmanovic lansează ”Cu tine capăt glas””

  1. Doina Celan spune:

    Agenția de carte, eu zic, totuși, să nu mai înghițiți nemestecat tot ce vi se servește. Mara Caloian critic ? Kuzamovic ăsta scriitor ? Publicist ? Hai, mă, vă întreceți cu gluma. Autografe ? Ha ! Cipariu, parcă erați mai selectivi pe vremuri, penibilul nu vă prinde.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro