Octavian Soviany, invitat la ”Scriitori contemporani la muzeu”

aug. 7th, 2017 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 12 august 2017, de la ora 13.00, seria ”Scriitori contemporani la muzeu” continuă cu scriitorul Octavian Soviany. Timp de patru ore, scriitorul devine gazda expoziției de bază vernisate în aceasta primăvară în sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8.

Născut în 1954 la Braşov, OCTAVIAN SOVIANY a debutat în 1983 cu placheta de versuri Ucenicia bătrânului alchimist. A publicat volume de poezie (cum ar fi Cartea lui BenedictScrisori din ArcadiaAlte poeme de modă vecheDilecta,Pulberea, praful şi revoluţiaCălcâiul lui MagellanAdda), romane (Arhivele de la Monte NegroViaţa lui Kostas VenetisMoartea lui SiegfriedNălucaCasa din strada Sirenelor), teatru, critică şi traduceri din poezia universală. A obţinut mai multe premii literare şi a fos tradus în Spania, Bulgaria şi Slovenia.

Număr de vizualizări :759


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro