Aniversarea Zilei Limbii Române la Milano

aug. 31st, 2017 | By | Category: Postcard

Sâmbătă,  2 septembrie 2017, ora 16. 30, la Consulatul General al României din Milano (Via Gignese, 2 Milano), Centrul Cultural Italo Român în colaborare și cu patronajul Consulatului General al României la Milano vă invită la o dezbatere privind limba română în afara granițelor României, aspecte privind limba maternă în rândul celei de a doua generații de copii români, schimbări ale limbii române în contact cu limba italiană.

Ziua Limbii Române a fost instituită prin Legea nr 53/2013 și este sărbătorită în fiecare an pe 31 august în România și Republica Moldova, fiind marcată de autorităţi şi instituţiile publice, de reprezentanţele diplomatice şi institute culturale ale României, precum şi de instituţii româneşti din străinătate, prin organizarea unor programe şi evenimente cultural-educative, consacrate limbii române.

Evocare – documentar video: poetul Nichita Stănescu (1933-1983) și poetul Grigore Vieru (1957-2009)

Proiecte în curs pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri 1918-2018– (conferințe, expozitii, lansari de carte) care vor omagia importantul act istoric al României.

Tuturor participanților le vor fi oferite gratuit volume ale editurii REDIVIVA – publicate în cadrul mai multor colecții (Memoria, Îți povestesc lumea..)

Intrarea liberă!

Număr de vizualizări :833


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro