Ioana Nicolae, invitată la ”Întâlniri cu prozatoare contemporane”, la MNLR

iul. 10th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 11 iulie 2017, de la ora 19.00, aveți șansa s-o ascultați pe Ioana Nicolae în cadrul edițiilor dedicate Întâlnirilor cu prozatoare contemporane de la MNLR. Proiectul face parte dintr-o campanie amplă a Romanian Literature Now. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Ioana Nicolae a debutat editorial cu volumul de versuri Poză retușată (Editura Cartea Românească, 2000), iar mai apoi a publicat volumele Nordul (Editura Paralela 45, 2002, nominalizat pentru Premiul ASPRO), Credinţa (Editura Paralela 45, 2003, nominalizat la Premiile Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti), Cerul din burtă (Editura Paralela 45, 2005), Cenotaf (Editura Paralela 45, 2006), Aventurile lui Arik (Editura Corint Junior, 2008), O pasăre pe sârmă (Polirom, 2008). A fost invitată la festivaluri internaţionale de poezie în Slovenia şi Italia, a susţinut lecturi publice la Literaturhaus Stuttgart şi în cadrul Târgului de carte din Leipzig. Participă la proiectul de promovare a literaturii europene Metropoezia, derulat la Varşovia în 2008. Selecţii din poeziile autoarei au apărut în antologii din Franţa, Anglia, Canada, Bulgaria, Austria şi Suedia.

Număr de vizualizări :1142


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro