Începerea taberei de arhitectură și etnografie – Isverna, Mehedinți

iul. 10th, 2017 | By | Category: Postcard

Asociația SINAPTICA anunță începerea taberei de arhitectură și a cercetării etnografice de teren din cadrul proiectului cultural „Gust și Estetică Tradiționale – GET”. Ambele activități se desfășoară în perioada 10-20 iulie 2017 în Comuna Isverna  și pe teritoriul județului Mehedinți. Proiectul cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și este implementat de Asociația Sinaptica în parteneriat cu Primăria Isverna, Mehedinţi și Facultatea de Litere a Universității din București – Departamentul Studii Culturale. Proiectul se derulează între 15 mai și 15 noiembrie 2017 şi are drept scop punerea în valoarea a patrimoniului cultural tradițional din județul Mehedinți și crearea unui model de acțiune bazat pe resursele locale.

La tabăra de arhitectură participă 10 voluntari – studenți de arhitectură, care vor repara două case cu o vechime de peste 80 de ani din satul Isverna. Lucrările vor fi realizate materiale locale, asemănătoare cu cele originale, utilizând tehnici de lucru tradiționale. De asemenea, voluntarii vor realiza relevee ale unor construcții specifice zonei de podiș și de munte a județului Mehedinți și vor propune soluții arhitecturale de punere în valoare a arhitecturii tradiționale

Cercetarea etnografică de teren este realizată de 5 voluntari – doctoranzi și masteranzi. În timpul cercetării vor fi vizitate localități care reprezintă zonele geografice și subzonele etnografice ale județului, astfel încât să fie reflectată cât mai bine bogăția și diversitatea culturală mehedințeană, exprimată prin bucătăria tradițională.

Mai multe despre proiectul „Gust și Estetică Tradiționale – GET” puteţi afla de pagina web a Asociaţiei Sinaptica www.sinaptica.ro/gust-si-estetica-traditionale şi de pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/getmh/ .

Număr de vizualizări :1169


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro