Corina Tătărău, la danceWEB 2017

iul. 6th, 2017 | By | Category: Postcard

În perioada 12 iulie – 16 august 2017 Corina Tătărău participă la cea de-a 22-a ediţie a programului danceWEB din Viena, în cadrul căruia va lua parte la ateliere de dans şi proiecte de cercetare şi va susţine performance-uri. Prezența artistei din România la acest program este sprijinită de Institutul Cultural Român prin Direcţia Relaţii Internaţionale, cu colaborarea Institutului Cultural Român de la Viena.

Programul danceWEB oferă anual unui număr de peste 60 de tineri dansatori profesionişti din peste 40 de state oportunitatea participării la ateliere şi conferinţe, precum şi la producţii de spectacole de dans contemporan, într-un mediu internaţional. De la debutul său în 1996, peste 1050 de tineri dansatori și coregrafi din 87 de state au participat la acest program. Acoperind un interval de cinci săptămâni, danceWEB se suprapune cu evenimentul ImPulsTanz – Vienna International Dance Festival. Mentorul ediției 2017 danceWEB este dansatoarea şi coregrafa austriacă Doris Uhlich.

Corina Tătărău a fost pasionată de dans de la o vârstă fragedă, astfel încât părinții ei au înscris-o la un club de dans sportiv. A practicat acest sport de performanță timp de aproape 14 ani. Descoperind frumusețea dansului contemporan, a urmat câteva cursuri. La scurt timp după, a fost aleasă în distribuția primului spectacol. Debutul ei pe scenă în dans contemporan a avut loc în octombrie 2015 în performance-ul M.E.L.T – Motion, Emotion, Lateral Thinking al coregrafei Valentina de Piante, realizat în cadrul WASP (Working Art Space and Production) din București. Spectacolul a fost selectat în mai multe festivaluri naționale și internaționale, precum ediţia 2016 a festivalului de dans ImPulsTanz din Viena. A mai lucrat la alte spectacole cu diverși coregrafi străini și români, printre care Thomas Steyaert (Bruxelles), Inger-Reidun Olsen (Oslo) și Simona Deaconescu (București).

Pentru informaţii suplimentare despre programul danceWEB puteţi accesa: www.danceweb.eu; www.lifelongburning.eu/projects/danceweb_scholarships.html

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :1025


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro