Agenţia universitară a Francofoniei susţine organizarea a şase Şcoli de vară internaţionale în România

iul. 24th, 2017 | By | Category: Postcard

Agenţia universitară a Francofoniei (AUF) susţine în 2017 organizarea a şase Şcoli de vară în România în urma unui apel la candidaturi lansat în mai. Astfel, universităţile din România vor primi sprijinul financiar al AUF pentru a forma actori competenţi în domenii prioritare ale cercetării.

Şcolile de vara prevăd participarea regională şi internaţională a doctoranzilor, aceasta fiind de altfel o condiţie în cadrul apelului. Prin intermediul limbii franceze, doctoranzi din Algeria, Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Polonia, Republica cehă, Republica Moldova, România, Serbia şi Ungaria se vor întâlni în România pentru a participa la activităţi de formare şi cercetare pluridisciplinară (biologie, arte, istorie, sociologie, antropologie, ştiinte politice, lingvistică, literatură, studii bizantine, geomorfologie, hidrologie, etc.).

Obiectivul vizat de către AUF prin lansarea acestui apel este de a încuraja integrarea noilor doctoranzi în comunitatea de cercetare. Astfel prin acest demers, AUF îşi doreşte să contribuie la dezvoltarea reţelelor universitare şi ştiinţifice, ţinând cont în acelaşi timp de aşteptările şi nevoile concrete ale doctoranzilor francofoni.

Prin susţinerea acestor proiecte ne dorim ca universităţile noastre membre să le ofere doctoranzilor săi  oportunitatea de a interacţiona cu doctoranzi din alte ţări pentru o mai bună integrare a acestora în echipe de cercetare ştiinţifică europene şi internaţionale”, au declarat reprezentanţii AUF.

Despre AUF:

Agenţia universitară a Francofoniei este o asociaţie mondială de universităţi francofone creată în 1961.  Reuneşte peste 800 de instituţii membre de pe cinci continente din peste 100 de ţări. Este totodată şi operatorul specializat al Francofoniei pentru învăţământul superior şi cercetare. AUF are ca misiune să promoveze francofonia universitară dinamică implicată în dezvoltarea economică şi socială a societăţilor. Pentru a realiza acţiunile sale, AUF dezvoltă parteneriate cu diferite organizaţii (UNESCO, UE, ONG, întreprinderi din sectorul privat…).

Pentru mai multe informaţii: www.auf.org

Număr de vizualizări :935


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro