Street Art Muzical. Clasic VIP în parcurile bucureștene

iun. 6th, 2017 | By | Category: Eveniment

Muzica clasică poate fi pe gustul tuturor atunci când este cântată cu bucurie în spaţii convenţionale sau chiar neconvenţionale, poate oferi momente de relaxare, dar, mai ales, poate  atrege și publicul care ajunge mai rar în sălile de concert. Acesta este mesajul proiectului  Street Art Muzical, a cărui etapă cu flaut și pian va avea loc pe 10 și 11 iunie 2017, în foișoarele din parcurile Bazilescu (10 iunie-ora 11), Herăstrău (10 iunie-ora 17), Cișmigiu (11 iunie-ora 17). AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Copii, părinţi şi bunici vor petrece  momente de neuitat, în care călătorii  atractive prin diferite epoci și genuri  muzicale le vor însoţi plimbarea sau joaca. În parcuri vor avea loc trei recitaluri extraordinare susținute de doi artiști de talie internațională : flautistul Ion Bogdan Stefănescu și pianistul Horia Mihail.

Spectatorii din vor avea astfel prilejul extraordinar de a auzi, în aer liber și în mod gratuit, sunetul unui instrument extraordinar : flautul de aur Muramatsu.

Instrumentul “miraculos” este realizat de prima companie din Japonia care a început să creeze flaute pentru profesionişti, încă de la începutul secolului XX. Muramatsu, astăzi un Rolls Royce al flautelor pe plan mondial, confecţionează numai instrumente de o valoare extraordinară, din argint, aur de diferite karate sau platină. Instrumentul devine o adevărată operă de artă, atât din punct de vedere estetic, cât şi din cel al performanţelor  sonore, fiecare deţinător de flaut Muramatsu trecând printr-un riguros proces de selecţie al instrumentului potrivit.

Pentru un solist de talie internaţională, care cântă pe importante scene ale ţării şi ale lumii, cu apariţii discografice în număr impresionant şi câştigător al multor competiţii internaţionale, aşa cum este Ion Bogdan Ştefănescu, experienţa de a cânta cu astfel de prilejuri a fost întotdeauna una  foarte plăcută :

”A fost o experiență incredibilă. După toate sondajele mass media, muzica clasică nu are nicio șansă, și totuși, sute de oameni se adună pentru a ne asculta. Reacția lor și a copiilor care au stat smirnă, așezați în jurul nostru de parcă ar fi vrut să ne ia locul, dovedește faptul că românii iubesc această muzică. Parcă ar fi ceva genetic, și-o doresc, vor să aibă acces la tot ceea ce ține de frumos”, a spus flautistul în urma altor recitaluri în aer liber.

Coproducători: Radio România, Primăria Generală a Municipiului București, ARCUB, Primăria Sector 1, Radio România București FM

Partener unic: BRD – Groupe Société Générale

Producător: Asociația Culturală Accendo

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Media Trust, România TV, Caţavencii, Observator Cultural, Zile și Nopți, Liternet, Bussines Review,  Revista Cariere, agentiadecarte.ro, Domeniile Ostrov

Număr de vizualizări :1213


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro