Secretele creierului și ale artei, dezvăluite la Iași într-o conferință originală cu expertul belgian Jan de Maere

iun. 12th, 2017 | By | Category: Postcard

Miercuri, 14 iunie 2017, de la ora 19:00, la Palatul Culturii din Iași, Sala Henri Coandă, Hubrica organizează conferința interactivă în limba engleză „Despre artă și creier”, susținută de renumitul expert de artă belgian, Prof. Univ. Dr. Jan de Maere.

Cum privim o operă de artă și care este efectul pe care un tablou îl are asupra fiziologiei creierului nostru? Care este legătura dintre emoții, rațiune și intuiție atunci când ne aflăm în fața unei opere de artă? Cei curioși sunt invitați la un eveniment original, în care vor afla mai multe despre secretele creierului și ale artei de la un cunoscător cu o expertiză internațională, Prof. Univ. Dr. Jan de Maere.

Prof. Univ. Dr. Jan de Maere este Profesor invitat la Universitatea Duke, N.C. USA, Doctor Honoris Causa a Univ. de Artă și Design Cluj Napoca, Membru alumni al Academiei Regale de Științe, Litere și Arte frumoase din Belgia, Curator, Istoric de artă cu o expertiză internațională, autor de cărți și articole despre artă, neurofiziologie și istorie, Jurnalist.

Evenimentul este susținut de Complexul Național Muzeal „Moldova” Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și face parte din proiectul „Sistem inovativ de mediere artistică interactivă destinat valorificării patrimoniului de artă al muzeelor din România” (SIMAP), un demers de cercetare colaborativă aplicativă care propune o nouă abordare privind patrimonializarea.

Hubrica este un spațiu comun de lucru pentru artiști, arhitecți, cercetători ITC, designers, makers, cu sediul în atelierele de proiectare ale fostei fabrici de mobilă Moldomobila, pe care le-a revitalizat printr-un design modern. Activitatea hub-ului care este deschis și destinat comunității poate fi urmărită pe pagina de Facebook Hubrica, unde se pot găsi și detalii despre eveniment.

Număr de vizualizări :991


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro