Recital de pian Gary Barnett, la ICR Viena

iun. 23rd, 2017 | By | Category: Eveniment

Luni, 26 iunie 2017, ora 19.00, la sediul ICR Viena din Argentinierstraße 39, Institutul Cultural Român de la Viena şi Societatea Austro-Română (AUSTROM) organizează un recital în interpretarea pianistului american Gary Barnett. Repertoriul serii cuprinde lucrări ale unor compozitori din România, Ungaria şi Slovacia, pentru care Dunărea este un element cultural de legătură: Doina Rotaru, Diana Rotaru, Dana Cristina Probst, György Kurtág, Vladimír Bokes, Ștefan Niculescu, Paulo C. Chagas, Bruce Reiprich, Liviu Marinescu şi Ana Szilágyi. Lucrările compozitorilor străini sunt rezultatul unor colaborări artistice la festivaluri de muzică din România (Festivalul „George Enescu“, „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi“).

Gary Barnett este în prezent profesor la Facultatea de Muzică a Universității din California, Riverside. A obținut doctoratul în muzicologie la aceeași universitate și diploma de master (secţia pian) la Universitatea din Kansas. Cercetarea și interpretarea sa se centrează pe literatura dedicată instrumentelor cu claviatură din diverse perioade și stiluri, incluzând muzica inspirată de Iberian-Latin folk, genuri comtemporane, muzica electronică cu pian a compozitorilor contemporani, precum și studii dedicate muzicii de pian din Europa Centrală. A concertat ca solist și în formații camerale în SUA, America Latină și Europa. În 2015 și 2016 a susținut recitaluri de muzică contemporană la București (Festivalul „George Enescu“, Universitatea Națională de Muzică). A susținut masterclasses la Royal Academy of Music din Londra, Saint George’s School din Roma, Academia de Arte Nanyang din Singapore și National Conservatory of Music din Quito (Ecuador). A fost invitat ca solist de către orchestra simfonică din Pasadena, eveniment despre care publicaţia Los Angeles Time a scris, caracterizându-l drept un „pianist solist reflexiv și meditativ“, în timp ce în Salt Lake Tribune (Utah, SUA) apărea un articol cu titlul „Un virtuoz de cel mai inalt grad“. În anul 2016 a cântat muzică românească contemporană la Brick-5 (Asociaţia pentru promovarea artei şi tehnologiei multimedia din Viena).

Evenimentul este parte a Stagiunii muzicale ICR Viena şi marchează Ziua Internațională a Dunării, sărbătorită anual în data de 29 iunie.

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :1049


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro