Rama de aur, ediția #7

iun. 30th, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 29 iunie 2017, între orele 17.00-21.00, la Atelier 030202 / Sala Nouă a Teatrului de Comedie din București (str.Sf. Vineri, nr.11), a avut loc vernisajul expoziției GOLDEN FRAME#7, un program cultural organizat de Asociația Euro Cultural, cu sprijinul financiar al AFCN (Administrația Fondului Cultural Național). Iniţiator, curator şi coordonator: artistul vizual Mihai Zgondoiu. Galeria Atelier 030202 este o platformă de artă contemporană din București dedicată tinerilor artişti, curatori și istorici de artă, interesaţi de experiment şi noutate în artele vizuale ale momentului. Numeroasele proiecte expuse până în prezent, la Atelier 030202, au creat o identitate aparte, un vibe nou, o propunere interactivă între creator și privitor. Proiectul GOLDEN FRAME, ajuns la a șaptea ediție, abordează un format participativ, care asigură implicarea activă a publicului. Actul creator devine public. GOLDEN FRAME 030202 este o ramă aurie de tablou clasic cu dimensiunile de 200×300 cm, montată pe zidul galeriei ATELIER 030202. În acest spațiu-ramă artiștii performează prin diferite forme de exprimare vizuală și experimentală. GOLDEN FRAME #7 i-a adus împreună pe KITRA sau Nicu Dută (absolvent al cursurilor Universității Naționale din București, secția grafică, cu diploma de master în arte vizuale) și Hasan Nasser aka AKIM# ( a început producția de muzică electronică sub numele de “Grooveoholics”, în 1996). AgențiadeCarte.ro este partenerul programului GOLDEN FRAME #7 care  va mai cuprinde încă două performance-uri până la sfârșitul lunii octombrie 2017.

A lucra într-o ramă de aur este o provocare. Pe vremuri, toate ramele de aur erau puse în muzee, într-un colț privilegiat. Astăzi, prin acest proiect, artistul vizual Mihai Zgondoiu oferă posibilitatea tinerilor artiști de a se exprima și de a colabora pornind de la această idee, rama de aur- GOLDEN FRAME.

KITRA sau Nicu Dută: ” Este un proiect foarte interesant și mă bucur că am fost invitat să particip. Chiar îmi doream să fiu printre artiștii care au desenat în această ramă. Mi se pare un fel de recunoaștere. Eu de obicei nu sunt bun pe colaborări, a lucra acum pe un mix cu un muzician este ceva nou pentru mine.”

Hasan Nasser aka AKIM#: ” Pentru mine proiectul GOLDEN FRAME înseamnă nou, proaspăt, nemaiîntâlnit. Este o comunicare între ochi și urechi și o conexiune pe care eu nu am mai întâlnit-o până acum în București. Eu îi dau domnului KITRA niște coordonate la care să se gândească, iar acțiunile lui, pregătirea lui, m-au făcut pe mine să pregătesc niște lucruri. Ne influențăm reciproc, iar asta este fucking nice!”

Publicul prezent la eveniment a asistat la live painting-ul semnat de KITRA şi sound performances-ul lui AKIM# , dar a fost şi partener activ al actului creator devenit spectacol. Directorul de imagine Lucian Năstase și fotograful Gabi Stamate au imortalizat întreaga acțiune performativă.

Simona IONIȚĂ

Număr de vizualizări :1498


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro