Prezentarea volumului „Sufletul copilului vostru. Răspunsuri la întrebări ale părinţilor”

iun. 9th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 12 iunie 2017, ora 18.00, Librăria Sophia vă invită la prezentarea volumului „Sufletul copilului vostru. Răspunsuri la întrebări ale părinţilor”, rod al unei colaborări dintre preoţi, psihologi şi pedagogi ortodocşi cu o vastă experienţă, care vă propun perspective noi asupra problemelor care îi frământă pe toţi părinţii. Invitaţi: prof. Maria-Cosmina Dragomir; prof. Roxana Batariuc.

Maria – Cosmina Dragomir

* pedagog, prozator şi artist plastic – a absolvit în 2001 Universitatea de Artă Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia: tapiserie contexturi, clasa profesor Theodora Stendl.

* doctor în arte vizuale al Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti (2012), elaborând proiectul « Nonfigurativul, punct de plecare sau de sosire în arta modernă », ce studiază modul în care creativitatea copiilor se manifestă în artele plastice.

* profesor cu o bogată experienţă pedagogică: susţine de peste 10 ani un curs de arte vizuale pentru copiii preşcolari şi şcolari, organizat în numeroase grădiniţe şi şcoli din capitală.

* iniţiatoarea şi coordonatoarea mai multor concursuri de arte plastice destinate copiilor preşcolari, organizate anual la nivel naţional şi municipal, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti: Olimpiada Naţională de Arte Plastice pentru preşcolari, Expoziţia Experiment de Arte textile pentru preşcolari, Concursul de modelaj şi ceramică « Artele focului ».

* antrenoarea echipei de copii selecţionaţi pentru a participa la concursuri internaţionale de desen şi pictură, distinşi cu premii importante.

În 2007 a publicat un album de artă al copiilor: « Oraşul Înfiat – Oraşul Înviat, un portret de cetate văzut de copii »

În 2014 a publicat manualul „Arte vizuale şi abilităţi practice – ghidul didactic de predare integrată a artelor plastice şi a lucrului manual în grădiniţe şi şcoală primară”.

În 2016 albumul “Cine ţine cu poeţii şi cu desenul greşit”, dedicată profesoarei ei din facultate, Theodora Stendl.

Ca artist plastic, a avut şi o serie de expoziţii personale:

2001 – Expoziţia lucrărilor de licenţă, Galeria Căminul Artei.

2002 – Expoziţia de arte vizuale a artiştilor români şi străini, Three Fish Gallery, Portland, Maine (USA).

2003 – Expoziţia artiştilor profesionişti organizată la Opera Română de Asociaţia de Tineret ARSIS.

2007 – Colaborare cu Institutul Cultural Român pentru realizarea expoziţiei artiştilor din ţările membre U.E., în cadrul evenimentului cultural Europalia, Bruxelles.

2008 – Expo- Eastern European Artists la galeriile Language Exchange, Portland, Maine ( U.S.A.).

2013 – Expoziţia ”Kara Eflak, de la Bucureşti şi până la Stanbul”, Hanul lui Manuc, Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia pentru Cultură şi Tradiţie Anton Pann.

Roxana Batariuc

* profesor de religie la Liceul economic „Constantin C. Kiriţescu” – absolventă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti

* împreună cu soţul ei Ioan Silviu Batariuc, profesor de religie la Liceul Tudor Vladimirescu – absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, cu master în pictură, la Academia de Artă – pictează icoane pe sticlă şi pe lemn, participând la toate târgurile tradiţionale din ţară.

Număr de vizualizări :1330


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro