Lansarea volumului cartografic ”Descriptio Bessarabiae”, la Chișinău

iun. 15th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 20 iunie 2017, începând cu ora 15.00, în incinta Muzeului Național de Istorie al Moldovei, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău organizează lansarea volumului cartografic ”Descriptio Bessarabiae”. Atlasul ”Descriptio Bessarabiae”, realizat în două versiuni, română şi engleză, valorifică un număr de 120 de hărți, într-o concepție vizuală de excepție, piese rare aflate în patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi din București, unul dintre puținele muzee de gen din lume, și în colecțiile private ale autorilor. Prezentarea hărților în structura albumului respectă evoluția istorică a realizărilor cartografice referitoare la spațiul basarabean în aproape cinci secole de cartografie.

Evenimentul îl va avea ca invitat special pe domnul Demir Dragnev, academician. În cadrul lansării vor lua cuvântul și autorii: profesorul universitar, dr. Adrian Năstase, coordonatorul volumului, istoricii Mihai Gribincea și Ovidiu Dumitru.

Alături de organizatori și de invitații speciali, la eveniment vor participa oficiali moldoveni, istorici și oameni de cultură din țară, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Datina şi Radio Chişinău

Număr de vizualizări :1299


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro