Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

iun. 15th, 2017 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicația on-line IQool

Adina Rosetti (1979, Brăila). A absolvit în 2001 facultatea economică din cadrul Universității Româno-Americane, apoi un curs post-universitar de jurnalism la Universitatea din București. Din 2004 a început să scrie la Dilema Veche și Dilemateca, Time Out, ELLE Romania, Unica, Esquire, BeWhere, Omnivor, Formula As, CR Fashion Book #2. A primit premiul „Tânărul Jurnalist al Anului 2007” (secţiunea Cultură), acordat de Freedom House. În 2010, publică la editura Curtea Veche romanul de debut, Deadline. În 2015, a urmat volumul de proză scurtă De zece ori pe buze, Curtea Veche Publishing. În 2014, a publicat cartea pentru copii Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul, cu ilustrații de Cristiana Radu, premiată în cadrul Galei „Cele mai frumoase cărți din România” cu premiul pentru „Cea mai frumoasă carte pentru copii și tineret”. Cartea a mai primit premiul „Cea mai bună carte pentru copii și tineret” la Gala Bun de Tipar. Cea mai recentă apariție – cartea pentru copii De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură (și alte 10 intrebări fantastice), Curtea Veche Publishing, 2016. Iustrații de Cristiana Radu. A primit premiul „Cea mai frumoasă carte pentru copii” a anului 2016 în cadrul Galei „Cele mai frumoase cărți din România”.

Cristiana Radu este o ilustratoare pasionată, cu un stil versatil și interese multiple, în zona cărții pentru copii (domeniul său preferat), a ilustrației editoriale sau a identității vizuale. Desenele sale explorează cu aceeași plăcere poveștile contemporane legate de viața copilului de azi, lumea basmului și tradiția populară. A ilustrat până acum peste 15 cărți pentru copii și a fost premiată pentru două dintre acestea în cadrul concursului național de design de carte Cele mai frumoase cărți din România 2013 , 2014, 2016 şi la Gala Bun de Tipar.

Număr de vizualizări :1307


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro