Concertul Cvartetului Bălănescu, la Festivalul Internaţional de Muzică Respect 2017 din Praga

iun. 17th, 2017 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 15:20, la Centrul Expozițional Výstavište din Praga, Institutul Cultural Român de la Praga susține concertul trupei Bălănescu Quartet la Festivalul Internațional de Muzică Respect.

Începând cu luna aprilie și până la finalul anului 2017 se celebrează aniversarea a 20 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică Respect. În zilele de17 și 18 iunie pe spațiul verde de pe aleea Bruselská din cadrul Centrului Expozițional Výstavište din Praga, vor avea loc o serie de concerte în aer liber ale unor artiști locali și internaționali de calitate excepţională.

Bălănescu Quartet este un cvartet de coarde avangardist care abordează un stil muzical specific incluzând ritmuri sacadate, dezacorduri muzicale și aranjamente complexe, făcându-și debutul pe piața muzicală cu reinterpretări ale pieselor trupei germane Kraftwerk. Cvartetul are în spate numeroase colaborări cu artiști renumiți, dintre care îi amintim pe David Byrne, Michael Nyman și Spiritualized. Înființat în anul 1987 de către violonistul Alexander Bălănescu, cvartetul sărbătorește anul acesta 30 de ani de existență muzicală.

Număr de vizualizări :1065


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro