Alex Harding și Lucian Ban încheie prima stagiune ”Artist in Residence”, pe scena Arcub

iun. 13th, 2017 | By | Category: Eveniment

Joi, 22 iunie 2017, de la ora 19:30, Alex Harding, apreciat drept unul dintre cei mai importanți saxofoniști bariton în jazzul contemporan, sosește la ARCUB cu un sound personal, ancorat în blues și în jazzul free de avangardă. Concertul „Somethin’ Holy” | 2017 Reunion Tour este cea mai recentă colaborare dintre Alex Harding și pianistul de origine română Lucian Ban. Cei doi artiști evoluează frecvent împreună de aproape două decenii, formând mai multe proiecte împreună, editând o serie de albume sub nume propriu și susținând sute de concerte de ambele părți ale Atlanticului.

Grupuri precum Lumination Ensemble, Lucian Ban & Alex Harding Quintet, Tuba Project sau duetul Somethin’ Holy s-au bucurat de elogiile presei de specialitate și ale publicului. În 2003 cvintetul pe care cei doi îl formează împreună cu invitatul special, legendarul baterist Barry Altschul, câștigă premiul „Best Show of The Year” din partea ziarului All About Jazz NYC. Alex Harding și Lucian Ban fondează în 2006 TUBA PROJECT, un grup construit în jurul marelui cântăreț la tubă, jazzmanul Bob Stewart, iar în 2009 Alex Harding este prezent pe albumul „The Romanian-American Jazz Suite” condus de Sam Newsome și Lucian Ban.

Albumul „Somethin’ Holy”, apărut în 2001 la CIMP Records, primește trei stele în allmusic. Criticul Terrell Holmes scrie în recenzia albumului All About Jazz: „Ban cântă cu o sensibillitate și fluență ce amintește atât de McCoy Tyner cât și de Valdimir Horowitz, în timp ce Harding poate să-ți rupă inima cu tandrețe sau să te covârșească cu intensitatea sa”. Criticul Jeff Stockton îi descrie pe cei doi muzicieni: „Alex Harding și Lucian Ban au dezvoltat un parteneriat muzical extrem de fructuos, cu sunetul bluesy al lui Harding, ancorat în biserica penticostală, un adevărat urmaș al unui Hamiett Bluiett, și pianul reflexiv al lui Ban ce combină eleganța tradiției clasice europene cu pasiunea pentru improvizație”.

Inițiată de ARCUB în luna noiembrie a anului trecut și curatoriată de pianistul de origine română Lucian Ban, prima stagiune Artist In Residence a ajuns la final. Modelat după programe similare din lume — San Francisco Jazz, programele organizației Serious in UK, Roulette în New York sau Bimhuis în Amsterdam, Artist In Residence pune în centrul atenției Artistul-Curator.

Seria concertelor tematice de jazz revine începând cu luna noiembrie, sub îndrumarea unui nou curator, al cărui nume va fi anunțat la finalul concertului „Somethin’ Holy”, 2017 Reunion Tour de pe 22 iunie.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preț: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

Eveniment Facebook: www.facebook.com/events/169010466958280/

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, Revista Sunete, Revista Zeppelin, hotnews.ro, Nine O’clock, orasulm.eu, inoras.ro, iqool.ro, infomusic.ro, metropotam.ro, anyplace.ro, musicaddict.ro, infomusic.ro, i-concert.ro, orasulvechi.ro, sub25.ro, feeder.ro, modernism.ro.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Număr de vizualizări :1057


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro