Târg gastro-cultural OZOSEP, la Institutul Balassi

mai 19th, 2017 | By | Category: Postcard

În weekendul 27-28 mai 2017 cei mai buni dintre micii producători de mâncăruri și obiecte artizanale din Harghita și împrejurimi vor participa la o ediție specială a târgului gastro-cultural Ozosep care va avea loc, de această dată, în curtea Institutului Balassi – Institutul Cultural Maghiar de pe str. Gina Patrichi nr. 8.

Mezeluri deosebite, de calitate excepțională, brânzeturi artizanale delicioase, gemuri și siropuri din fructe alese, miere pură din munți, produse din păstrăv, pâine bună de casă cu cartofi, prăjituri speciale, ceaiuri din plante culese cu atenție, pateu de bibilică, ciocolată artizanală și de casă, sărățele și multe alte preparate delicioase vă așteaptă în ambianța plăcută oferită de curtea Institutului.

Meșterii artizani vă vor aduce articole din piele de mult bun gust, jucării din lemn, obiecte din ceramică, cosmetice naturale, bijuterii, obiecte decorative și alte lucruri frumoase care vă vor fermeca cu siguranță.

De nelipsit va fi și gulașul fierbinte – specialitatea evenimentului – pregătit în ceaune uriașe, dar puteți gusta și o altă specialitate a evenimentului, Hot Dogul artizanal Secuiesc, pregătit cu drag din ingrediente locale, cu cârnați în chiflă adevărată și alte bunătăți speciale și care merge de minune alături de o bere artizanală locală, Igazi Csíki Sör.

În mod firesc, veți găsi și kürtőskalács crocant și pufos pe interior, pregătit cu măiestrie pe jar adevărat și veți putea degusta și specialitatea casei, un kürtős cu zmeură. Vom prepara pe loc și lángos bun, cu smântână, cașcaval și un strop de usturoi, sau dulce – cu ciocolată sau gem.

În cadrul târgului vor avea loc și ateliere creative pentru cei mici, dar și alte spectacole live.

Pentru detalii, urmăriți pagina de Facebook: TargulOzosep!

Data: 27-28 mai 2017 (sâmbătă și duminică)

Program: între orele 10.00-18.00

Locație: Str. Gina Patrichi (fosta Orlando) nr.8, curtea Institutului Balassi – Institutul Cultural Maghiar

Număr de vizualizări :781


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro