Seară de FILM & AGORA la SNSPA – „Asediul”

mai 5th, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 11 mai 2017, ora 18.00, în sala Multifuncțională (parter) a SNSPA, va avea loc dezbaterea ” #ReconstruimEuropa de la Sarajevo? ” pornind de la filmul ”Asediul” (2016), în regia lui Rémy Ourdan și Patrick Chauve. Dezbatere organizată de Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul SNSPA și PEN Club România. Moderatoare: Miruna VLADA (scriitoare, membră PEN Club România).

Participanți:
Alex TRĂILĂ, director artistic FFE
Aida ŠOŠIĆ, cîntăreață din Bosnia Herțegovina
Ioana AVĂDANI, directoare Centrul de Jurnalism Independent;
Caius DOBRESCU, scriitor, vicepreședinte PEN Club România;
Călin NEACȘU, scriitor, jurnalist, fost Director Agence France Press Balcani;
Seară de FILM – “Asediul” (2016, Franța & Bosnia-Herțegovina), Festivalul Filmului European, ediția XXI

Evenimentul ne provoacă să dezbatem, pornind de la filmul ”Asediul” (2016), ce anume ne mai spune atrocitatea petrecută în Sarajevo în anii ’90, în zilele noastre, când Balcanii sunt iarăși divizați, sărăciți și „bombardați” de cerințele integrării europene, în timp ce în Aleppo se repetă povestea unui oraș pus la pământ și a unei tragedii umanitare în desfășurare. Putem să reconstruim Europa începând de la Sarajevo, unde a început primul război mondial și unde în anii ’90 a avut loc cel mai lung asediu din istoria militară modernă? Cum? Și de ce nu s-a reușit în 20 de ani de reconstrucție post conflict? Putem reconstrui Europa reconstruind Balcanii?

Detalii despre film: ffe.ro/2017/programfilme/asediul/

www.facebook.com/events/1852657171640625/

Intrarea gratuită. Locuri limitate. Rezervă-ți un loc la adresa evenimente.driie@gmail.com

Număr de vizualizări :846


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro