Proiectul câștigător al concursului ”Create Your Bucharest”, expus pentru prima dată la București

mai 16th, 2017 | By | Category: Eveniment

Future Museum, galeria de la parterul Centrului Ceh, se redeschide cu expoziția lui Ovidiu Anton „Home is where my problems are”. Vernisajul va avea loc joi, 18 mai 2017, de la ora 20:00 și este prima expoziție solo în România a artistului austriac de origine română.

Linia principală a expoziţiei individuale a artistului Ovidiu Anton o reprezintă o serie de lucrările care subliniază câteva fenomene contemporane importante. Lucrările lui Anton pun accentul în primul rând pe situaţiile reale care sunt răsturnate sau uşor împinse către planul în care se pot observa şi alte sensuri importante. Expoziția conține trei filme-eseuri și instalaţia de desene „3m² of Anarchy” (3m² de anarhie).
Lucrarea principală a expoziției este „Smells Like Paradise” (Miroase a Paradis 2016, 42 min), realizată în colaborare cu antropologul Alexandru Bălăşescu. Filmul îi are ca protagonişti pe doi câini care au ajuns de acasă în ţări noi, iar prin intermediul lor descoperim codurile culturale diferite din România şi Austria. Filmul-eseu este câștigătorul marelui premiu al concursului Create Your Bucharest, organizat de Muzeul Austriac de Arte Aplicate / Artă Contemporană (MAK), și a fost prezentat, alături de lucrările celorlalți câștigători, în cadrul Bienalei de la Viena 2015, în expoziția dedicată României.
Născut în Timişoara, Ovidiu Anton (1982) locuieşte şi lucrează în Viena, Austria. Lucrările lui au fost prezentate la nivel internaţional în expoziţii majore organizate de muzee şi galerii de top, printre care se numără şi Koenig 2, Viena (2017), Kunsthalle Bern (2016), GrazMuseum (2015), OFF-Biennale Budapest (2015), MAK din Viena (2015) şi Tobacco 001 Cultural Centre din Ljubljana (2014).

Future

Eveniment organizat de Future Museum (Centrul Ceh Bucureşti), cu sprijinul BCR şi Staropramen. Parteneri: Forumul Cultural Austriac Bucureşti şi Becherovka. Parteneri media: RFI, Radio România Cultural, Observator Cultural, Revista Arta, re:art, Scena 9, Zeppelin.

Eveniment facebook: www.facebook.com/events/305867523181606

Ovidiu Anton. Home is where my problems are

18 mai – 31 iunie 2017

Vernisaj: 18 mai / 20:00
Future Museum (Ion Ghica, 11, București)
www.futuremuseum.ro
luni – vineri / 8.00 – 16.30

Număr de vizualizări :798


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro