Festivalului Filmului European în Republica Moldova

mai 11th, 2017 | By | Category: Postcard

Ambasada României în Republica Moldova și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău anunță proiecţia filmelor: ”Carmen” (2013, regia Doru Niţescu) şi ”Ana, mon amour” (2017, regia Călin Peter Netzer – câştigătorul Ursului de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, ediţia 2017), în cadrul Festivalului Filmului European din Republica Moldova.

Premiera filmului Carmen va avea loc duminică, 14 mai , ora 17.05, în regim open-air, în Gradina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău.

Avanpremiera filmului Ana, mon amour va avea loc în aceeaşi zi, la ora 18.00, la cinematograful Odeon. Evenimentul este organizat cu sprijinul Studioului Moldova-Film şi a Cinematografului Odeon.

Ca şi în anii precedenţi, în strânsă colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova, Consulatul General al României la Bălţi, Consulatul General al României la Cahul şi Centrul de Informare al României de la Comrat cele două pelicule româneşti vor fi proiectate şi în localităţile Bălţi, Cahul şi Comrat, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Europei, după cum urmează:

  • 17  mai – la Bălţi
  • 18 mai – la Cahul
  • 19 mai – la Comrat

Proiecţiile cu filmul Carmen sunt organizate cu sprijinul casei de producţie Filmex Romania şi al Centrului Naţional al Cinematografiei din România.

Toate proiecţiile vor fi gratuite.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău şi Radio Datina

Număr de vizualizări :732


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro