Expoziţia „Aici-Acolo”, la Muzeul Naţional Cotroceni

mai 27th, 2017 | By | Category: Postcard

Luni, 29 mai 2017, începând cu ora 18.30, Muzeul Naţional Cotroceni vă invită în spaţiile medievale ale muzeului la vernisajul  expoziției „Aici↔Acolo. Artişti din România şi Diaspora. Trasee subiective din anii 80 atunci şi acum”. Expoziția reprezintă o propunere curatorială de recuperare a manifestărilor artistice care au avut loc în artele vizuale în perioada anilor ’80 – atunci și acum. Selecția lucrărilor aduce în prim plan direcții artistice dezvoltate individual sau în cadrul unui grup de artişti din România și Diaspora (Franţa, Marea Britanie, Austria, Elveţia, SUA, etc.).

Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, care este sărbătorită duminică, 28 mai, va avea loc o previzionare a acestui program expozițional, care reunește peste 50 de artiști expozanți și va fi deschis publicului în perioada 30 mai – 18 iunie.

Vernisajul expoziției Aici↔Acolo. Artiști din România și Diaspora/ Trasee subiective din anii ‘80 atunci şi acum va avea loc cu ocazia unei conferințe cu tema “Condiția artistului în România și Diaspora”, moderată de prof. Ion Bogdan Lefter.

Pe parcursul desfãșurării expoziției, vor avea loc alte două conferințe şi dezbateri:

– Relația artistului cu galeriile și piața de artă (8 iunie);

– Formarea artistului în țară și în strãinãtate (15 iunie).

Catalogul expoziţiei a fost posibil datorită sprijinului Băncii Româneşti, iar transportul lucrărilor a fost asigurat de Eurolines şi Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Parteneri: Banca Românească, Eurolines

Parteneri media: Agenţia Naţională de Presă Agerpres, HYPTV, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Bucureşti FM, Onlinegallery.ro, Diplomat Club, Traveller Magazin, ArtOut, Fundaţia Culturală „Magazin Istoric”, Historia, Asociaţia Redescoperă Istoria, Q Magazine, Revista Cultura.

Număr de vizualizări :1385


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro