Expoziţia „Interferenţe“, la FIVE PLUS Art Gallery din Viena

mai 25th, 2017 | By | Category: Postcard

În perioada 31 mai ‒ 15 iunie 2017, Institutul Cultural Român de la Viena şi FIVE PLUS Art Gallery din Viena organizează expoziţia „Interferenţe“ care reuneşte lucrări de pictură şi grafică, de factură modernă şi experimentală, semnate de profesori, masteranzi şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu“ (UNAGE) din Iaşi.

Vernisajul are loc în data de 31 mai, la ora 19.00, la FIVE PLUS Art Gallery din Viena. La eveniment sunt prezenţi curatorii expoziţiei prof. univ. dr. Valentin Sava (pictor şi director al Şcolii Doctorale ‒ Arte vizuale) şi prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu (grafician şi rector UNAGE Iași) alături de studenţii drd. Alecsandru Andrei Pantea (grafică), masterand Bianca Boros (pictură) şi masterand Alexandra Caras (grafică).

În data de 30 mai, la ora 18.30, la sediul Institutului Cultural Român de la Viena este organizată masa rotundă cu tema „DE LA TRADIȚIE LA EXPERIMENT – explorări creative în artele vizuale“ la care participă curatorii expoziţiei şi studenţii ale căror lucrări sunt prezentate în cadrul expoziţiei.

Expoziția „Interferențe“ ar putea fi considerată într-o primă instanță o ilustrare a ideilor ce și-au găsit drumul spre materializare într-un spațiu de creație patronat de universitate. Lărgind problematica trebuie să ne îndepărtăm de ansamblul de condiții pe care le-am putea considera limitative pentru că în cazul artei este ușor de văzut că în mod constant apar noi forme de artă, noi soluții artistice, care solicită, obligă artistul să ia decizii să se transforme, să experimenteze. Undeva în acești parametri se poate clasifica expoziția „Interferențe“‒ grafică și pictură între tradiție și experiment. (prof univ. dr. Atena Elena Simionescu ‒ rector UNAGE Iași)

Expoziţia poate fi vizitată la FIVE PLUS Art Gallery în perioada 31 mai ‒ 15 iunie, de marţi până vineri în intervalul orar 12.00-18.00 şi sâmbăta între orele 11.00-15.00.

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :1039


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro